Κόσμος

Κορονοϊός – Νότια Αφρική: «Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από τον επίσημο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια νοτιοαφρικανική έκθεση για τους επιπλέον θανάτους κατά τον τελευταίο χρόνο δείχνει ότι πάνω από 133.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει από COVID-19, πολύ περισσότεροι από τον επίσημο απολογισμό των σχεδόν 55.000.

Το Νοτιοαφρικανικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας καταγράφει τους επιπλέον θανάτους από τον Μάιο του 2020.

Στην τελευταία του έκθεση, που δόθηκε χθες, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, το Συμβούλιο ανέφερε ότι η Νότια Αφρική έχει καταγράψει 157.000 επιπλέον θανάτους τον τελευταίο χρόνο και εκτίμησε ότι το 85% από αυτούς προκλήθηκαν από την COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι από 133.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την νόσο.

Ο επίσημος ωστόσο απολογισμός από την αρχή της πανδημίας κάνει λόγο για 54.968 νεκρούς.

Η Νότια Αφρική επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο από τον Μάρτιο του 2020, όταν ακόμη ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σχετικά χαμηλός και το Συμβούλιο ανέφερε ότι η αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού θανάτων εξαιτίας της πανδημίας έγινε εμφανής μετά τον Μάιο του 2020.

Οι επιπλέον θάνατοι, που σύμφωνα με κάποιους επιδημιολόγους είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσει κάποιος τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων από την νόσο δεδομένου ότι οι μέθοδοι καταμέτρησης διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ξεπερνούν σε πολλές χώρες τον επίσημο απολογισμό.

Οι επιπλέον θάνατοι ορίζονται ως η διαφορά ανάμεσα στους καταγεγραμμένους θανάτους σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και στους αναμενόμενους θανάτους κατά την ίδια περίοδο.

Τον περασμένο χρόνο, η Νότια Αφρική επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας περιλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων, ακόμη και της απαγόρευσης της πώλησης αλκοόλ και τσιγάρων.

Οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν σήμερα αρθεί, αλλά μια πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έχει προκαλέσει φόβους για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας καθώς στο νότιο ημισφαίριο πλησιάζει ο χειμώνας.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Νότια Αφρική ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, αλλά σήμερα η χώρα έχει παραγγείλει εκατομμύρια περισσότερες δόσεις.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 430.730 δόσεις εμβολίων έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί, με την προτεραιότητα να έχει δοθεί στους υγειονομικούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 7
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν