Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Πούτιν «αναγκάζει» σε καραντίνα τον πρωθυπουργό της Αρμενίας ενόψει της συνάντησής τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτι παραπάνω από αυστηρά είναι τα μέτρα του παίρνει λόγω του κορονοϊού ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον  πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να μπαίνει ουσιαστικά σε καραντίνα ενόψει της επίσκεψης του στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό δείχνει τα μέτρα που επιβάλλονται σε όσους αναμένεται να προσεγγίσουν τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έλαβε στις 23 Μαρτίου την πρώτη δόση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά όχι ακόμη και τη δεύτερη.

“Λόγω της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν εργάζεται σε περιορισμό από” (σήμερα) Παρασκευή, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μανέ Γκεβοργκιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη.

Αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του μετά την ήττα της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν στη διάρκεια ενός πολέμου το περασμένο φθινόπωρο, ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης προβλέπεται να δει την Τετάρτη τον Ρώσο πρόεδρο, ανάδοχο της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορονοϊού έχουν ληφθεί αυστηρά υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατευθεί ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύστημα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του, που έχει κοστίσει αρκετά δισεκ. ρούβλια.

Το προσωπικό που διασφαλίζει τη μεταφορά του προέδρου, του πρωθυπουργού ή άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων τίθεται ως εκ τούτου σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή ιαματικές πηγές, όπως και οι υπάλληλοι του Κρεμλίνου, οι φωτογράφοι του ή ακόμη οι βετεράνοι που βρέθηκαν δίπλα στον Πούτιν στη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης.

Τα μέτρα αυτά αφορούσαν επίσης τους δημοσιογράφους που έγιναν δεκτοί στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το BBC, όπως και τοπικούς αξιωματούχους στις περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς για τα μέτρα αυτά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε πως επρόκειτο για “συνήθη πρακτική” και για μια “εντελώς κανονική κατάσταση”.

Τον Ιούνιο, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία, το Κρεμλίνο είχε αποκαλύψει ότι τοποθέτησε έναν θάλαμο απολύμανσης για τους επισκέπτες που επιτρεπόταν να έχουν πρόσβαση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κατοικία του κοντά στη Μόσχα.

Ο Πούτιν είχε περάσει μήνες εργαζόμενος σχεδόν σε περιορισμό σε αυτή την κατοικία του Νόβο-Ογκαριόβο, δεχόμενος πολύ σπάνια επισκέπτες που επιλέγονταν πολύ προσεκτικά και οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ προτού τον συναντήσουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ