Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Πούτιν «αναγκάζει» σε καραντίνα τον πρωθυπουργό της Αρμενίας ενόψει της συνάντησής τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτι παραπάνω από αυστηρά είναι τα μέτρα του παίρνει λόγω του κορονοϊού ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον  πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να μπαίνει ουσιαστικά σε καραντίνα ενόψει της επίσκεψης του στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό δείχνει τα μέτρα που επιβάλλονται σε όσους αναμένεται να προσεγγίσουν τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έλαβε στις 23 Μαρτίου την πρώτη δόση ενός ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά όχι ακόμη και τη δεύτερη.

“Λόγω της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν εργάζεται σε περιορισμό από” (σήμερα) Παρασκευή, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μανέ Γκεβοργκιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη.

Αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του μετά την ήττα της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν στη διάρκεια ενός πολέμου το περασμένο φθινόπωρο, ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης προβλέπεται να δει την Τετάρτη τον Ρώσο πρόεδρο, ανάδοχο της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορονοϊού έχουν ληφθεί αυστηρά υγειονομικά μέτρα προκειμένου να προστατευθεί ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύστημα για τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του, που έχει κοστίσει αρκετά δισεκ. ρούβλια.

Το προσωπικό που διασφαλίζει τη μεταφορά του προέδρου, του πρωθυπουργού ή άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων τίθεται ως εκ τούτου σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή ιαματικές πηγές, όπως και οι υπάλληλοι του Κρεμλίνου, οι φωτογράφοι του ή ακόμη οι βετεράνοι που βρέθηκαν δίπλα στον Πούτιν στη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης.

Τα μέτρα αυτά αφορούσαν επίσης τους δημοσιογράφους που έγιναν δεκτοί στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το BBC, όπως και τοπικούς αξιωματούχους στις περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ερωτηθείς για τα μέτρα αυτά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε πως επρόκειτο για “συνήθη πρακτική” και για μια “εντελώς κανονική κατάσταση”.

Τον Ιούνιο, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία, το Κρεμλίνο είχε αποκαλύψει ότι τοποθέτησε έναν θάλαμο απολύμανσης για τους επισκέπτες που επιτρεπόταν να έχουν πρόσβαση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κατοικία του κοντά στη Μόσχα.

Ο Πούτιν είχε περάσει μήνες εργαζόμενος σχεδόν σε περιορισμό σε αυτή την κατοικία του Νόβο-Ογκαριόβο, δεχόμενος πολύ σπάνια επισκέπτες που επιλέγονταν πολύ προσεκτικά και οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ προτού τον συναντήσουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ