Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ στέλνουν «αμέσως» στην Ινδία ιατρικό εξοπλισμό και συστατικά εμβολίων

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ στέλνουν «αμέσως» στην Ινδία ιατρικό εξοπλισμό και συστατικά εμβολίων

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν αμέσως στην Ινδία πρώτες ύλες για εμβόλια κατά του κορονοϊού, ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό για να τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί σε μια τεράστια αύξηση των μολύνσεων από κορονοϊό. Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν «αμέσως» συστατικά για την παραγωγή εμβολίων καθώς και ιατρικό εξοπλισμό στην Ινδία, η οποία μαστίζεται από μια έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν την προέλευση συγκεκριμένων συστατικών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή στην Ινδία εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως στην Ινδία», διευκρίνισε ο Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για την αποστολή εμβολίων σε αυτήν τη χώρα, η οποία κατέγραψε σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ νέων μολύνσεων από κορονοϊό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σειρά του δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει τη μαζική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ακριβώς η Ινδία βοήθησε τους Αμερικανούς όταν τα νοσοκομεία των ΗΠΑ υφίσταντο μεγάλη πίεση στις αρχές της πανδημίας.

«Ακριβώς όπως η Ινδία έστειλε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τα νοσοκομεία μας υφίσταντο μεγάλη πίεση στην πανδημία, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ινδία αυτή τη στιγμή που έχει ανάγκη», δήλωσε ο Μπάιντεν σε μήνυμά του στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις