Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ούτε 2/10 Γερμανούς δεν «βλέπουν» κανονικότητα εντός του 2021

Γερμανία
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Μόνο το 13% των Γερμανών πολιτών (!) πιστεύει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει φέτος στην προ κορονοϊού καθημερινή ζωή, ενώ το 68% πιστεύει ότι η κρίση της κορονοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι περισσότεροι που το πιστεύουν είναι οι νέοι κάτω κάτω των 30 ετών (26% ) και οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) (31%). Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) πιστεύει ότι θα συνεχίσει να ζει με τους περιορισμούς για τον κορονοϊό μέχρι το τέλος του 2021

Στο ερώτημα τι τους λείπει περισσότερο το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους λείπουν οι συναντήσεις με συγγενείς και φίλους.

Το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης ότι η κρίση της κορονοϊού είναι η μεγαλύτερη κρίση της Γερμανίας από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 18% των πολιτών θεωρεί ότι η κοινωνική συνοχή έχει αυξηθεί από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού πριν από ένα χρόνο, το 41% ότι έχει μειωθεί και το 37% ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Η πλειοψηφία των πολιτών (57%) ανησυχεί γενικώς περισσότερο για την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές του από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Μόνο το 7% ανησυχεί λιγότερο, ενώ για το 34% δεν πιστεύει ότι δεν άλλαξαν πολλά για να ανησυχούν λιγότερο ή περισσότερο.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών πολιτών (34%) ανησυχεί σήμερα περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο ότι θα μολυνθεί από τον κορονοϊό. Για τους μισούς περίπου πολίτες (51%), τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τον φόβο μόλυνσης από τον ιό.

Μόνο το 1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το θετικό στην κοινωνία λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Το 26% πιστεύει ότι ορισμένα πράγματα έχουν εξελιχθεί θετικά. Το 46% πιστεύει ότι λίγα έχουν αλλάξει στην κοινωνία, και το 25% πιστεύει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Πηγή: RTL, n-tv.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις