Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στην Ουκρανία

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα στην Ουκρανία
photo Reuters

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κατέγραψε η Ουκρανία που έφτασε τα 1.109 μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς επιταχύνεται ο ρυθμός της αύξησης των μολύνσεων από κορονοϊό μετά την άρση των περιορισμών και δημιουργείται ένα «σοβαρό κύμα».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάσθηκε στην Ουκρανία από τα τέλη Μαΐου ξεπερνώντας τα 41.100, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών είχε αρχίσει στις 11 Μαΐου με την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των παιδικών σταθμών και την επανάληψη της κυκλοφορίας των δημόσιων μεταφορών, των σιδηροδρόμων και των αεροπορικών συνδέσεων.

Συνολικά 1.086 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό σε αυτή την χώρα των 40.000.0000 κατοίκων. Μάλιστα όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, εκτιμούν ειδικοί, εξαιτίας του σχετικά χαμηλού αριθμού των διαγνωστικών τεστ και σημαντικών καθυστερήσεων.

Στο Κίεβο τα αποτελέσματα των τεστ δεν είναι διαθέσιμα παρά σε μια δεκαριά ημέρες μετά τη λήψη του δείγματος.

Το ποσοστό των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία «αυξήθηκε σημαντικά», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ, κάνοντας λόγο για ένα «σοβαρό κύμα» της πανδημίας στην Ουκρανία που οφείλεται στον μη σεβασμό των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

Οι αρχές άρχισαν να προετοιμάζουν επιπλέον νοσοκομεία για να υποδεχθούν ασθενείς, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. «Οι άνθρωποι έπαψαν να σέβονται τους περιορισμούς και οι τοπικές αρχές δεν τολμούν να τους ενισχύσουν», υπογράμμισε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις