Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση ενός εκ των δύο εμβολίων κατά του κορονοϊού, που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, γνωστοποίησαν σήμερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του αμερικανικού πληθυσμού, έναν μήνα μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εκστρατείας εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με ειδικούς, η συλλογική ανοσία επιτυγχάνεται, όταν εμβολιαστεί περίπου το 75% του πληθυσμού.

Αυτή ακριβώς η διαφορά αντικατοπτρίζει την τεράστια πρόκληση, κυρίως σε υλικοτεχνικό επίπεδο, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ΗΠΑ προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την υγειονομική κρίση, τη στιγμή που η αναζωπύρωση της επιδημίας στη χώρα, από το φθινόπωρο, δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης.

Συνολικά, περισσότερες από 29,3 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», τονίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό