Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 17.800.000 κρούσματα και 680.000 νεκροί σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 17,85 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχει μολύνει ο κορονοϊός και 683.767 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Κρούσματα που επιφέρει ο κορονοϊός έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης των χωρών με βάση τα καταγεγραμμένα περιστατικά, με 4.637.544 κρούσματα. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 2.707.877 κρούσματα και η Ινδία, με 1.695.988 περιστατικά. Οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς λόγω της Covid-19, καταγράφοντας 154.922 θανάτους.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε τους 200.000 χθες βράδυ, καθώς το Περού ανακοίνωσε 191 νέους θανάτους λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δικαστήριο έκρινε ότι ο Έλον Μασκ παραπλάνησε επενδυτές του Twitter
Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 2022, μετά την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, δημοσίευε συνεχώς στους εκατομμύρια ακολούθους του ότι το δίκτυο ήταν γεμάτο από bots που παρήγαγαν spam και δημιουργούσαν ψεύτικους λογαριασμούς
Έλον Μασκ
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ