Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα στην ανατολική Ευρώπη

Τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια στην ανατολική Ευρώπη σύμφωνα με το Reuters.

Η ανατολική Ευρώπη περιλαμβάνει την Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Πολωνία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία και καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα που επιφέρει ο κορονοϊός στη γηραιά ήπειρο.

Η ανατολική Ευρώπη κατέγραψε πάνω από 82.000 κρούσματα σε μία ημέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε πάνω από 1.500 θανάτους ημερησίως, κατά μέσο όρο.

Η Ρωσία, η Πολωνία και η Ουκρανία βρίσκονται μεταξύ των 20 χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.

Η αύξηση των μολύνσεων Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία να υπερβεί το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία σε σύνολο μολύνσεων.

Η Ευρώπη έχει προς το παρόν καταγράψει πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 346.000 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς
Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι
Τα ερωτηματικά για την υγεία του πάντως επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, όπως οι μελανιές που παρατηρήθηκαν πολλές φορές στο δεξί του χέρι και τουλάχιστον μία φορά στο αριστερό
Ντόναλντ Τραμπ