Κόσμος

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown και μετά τον Ιανουάριο βλέπει το 79% των Γερμανών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις στους πέντε πολίτες στη Γερμανία αναμένουν παράταση του lockdown πέραν του Ιανουαρίου. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με αυτήν, το 79% των Γερμανών αναμένει παράταση του lockdown, ενώ μόνο το 9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα λήξει τον Ιανουάριο.

Το 69% θεωρεί την αυστηρότητα των περιορισμών επαφής στα πέντε άτομα από δύο το πολύ νοικοκυριά, που αποφασίστηκε την Τετάρτη, σωστή. Αντιθέτως, το 21% απάντησε ότι η αυστηροποίηση είναι λάθος.

Η απόφαση για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πωτοχρονιάς σε πολυσύχναστες πλατείες και δρόμους υποστηρίζεται επίσης από τη μεγάλη πλειοψηφία: το 75% των Γερμανών πολιτών είναι της άποψης ότι είναι σωστή και μόνο το 15% τη θεωρεί λανθασμένη. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των Γερμανών πολιτών δεν θα αγοράσει πυροτεχνήματα φέτος.

Τέλος, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) θεωρούν ότι θα είχε νόημα το πανευρωπαϊκό κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ το 20% το απορρίπτει.

Πηγή: Bild

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Πύραυλος που εκτόξευσαν οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» εναντίον βάσης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή