Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πέντε οι νεκροί στην Ισπανία! «Άλμα» στα κρούσματα

κορονοϊός

Πέντε άνθρωποι απεβίωσαν στην Ισπανία αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας τα 345, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές.

Οι νεκροί «ήταν όλα πρόσωπα υψηλού κινδύνου», ηλικιωμένα ή πάσχοντα από άλλες παθολογίες, υπογράμμισε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Φερνάντο Σιμόν, υπεύθυνος του εθνικού κέντρου για τον συντονισμό έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, καταγράφηκαν 82 νέα κρούσματα, το σημαντικότερο άλμα μέσα σε μια ημέρα από την αρχή της επιδημίας, που ξέσπασε τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Ο κορονοϊός και η Ισπανία

Δύο εστίες έχουν εντοπισθεί από χθες, Πέμπτη, σε δύο κέντρα υποδοχής ηλικιωμένων στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια της ισπανικής πρωτεύουσας, οι οποίες μπορεί «να εμφανίσουν σημαντικότερη θνησιμότητα», πρόσθεσε ο Σιμόν, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου κλεισίματος αυτού του είδους των κέντρων.

Click4more: Κορονοϊός: 14 ακόμα κρούσματα στην Ελλάδα! Νέα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο

Μια 99χρονη γυναίκα και ένας 76χρονος άνδρας, οι οποίοι φιλοξενούνταν σ’ αυτά τα δύο κέντρα, απεβίωσαν, ανακοίνωσε η περιφέρεια της Μαδρίτης χθες, Πέμπτη, το βράδυ και σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση πέντε θανάτων αυτή την εβδομάδα, ο πρώτος από τους οποίους είχε συμβεί στις 13 Φεβρουαρίου, ανησυχεί την ιατρική κοινότητα επειδή αποδεικνύει πως ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες μέσα στη χώρα.

«Οι νεκροί αυτοί φαίνεται ότι αποδεικνύουν πως ο ιός είχε φθάσει νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε», δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ο Άντονι Τρίγια, επικεφαλής της υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής και επιδημιολογίας του Hospital Clinico της Βαρκελώνης.

«Τα κρούσματα που βλέπουμε τώρα είναι τα πιο σοβαρά κρούσματα λοιμώξεων οι οποίες συνέβησαν πριν από εβδομάδες. Πόσα είναι; Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε. Πότε εκδηλώθηκαν; Δεν γνωρίζουμε ούτε αυτό», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις