Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πιέζεται το σύστημα υγείας στη Γερμανία – Αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας

Κορονοϊός: Πιέζεται το σύστημα υγείας στη Γερμανία – Αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη (10/11) η Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων δεν έχει μειωθεί αρκετά για την άμβλυνση της καμπύλης.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που βρίσκεται σε μερικό lockdown από τις 2 Νοεμβρίου για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της επιδημίας, κατέγραψε 18.487 νέα κρούσματα και 261 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων Robert Koch.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα διαρκέσουν έναν μήνα και περιλαμβάνουν το κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων, των θεάτρων, είναι αναγκαία για την ανατροπή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων και την προστασία του συστήματος υγείας.

Click4more: Σαρώνει ο κορονοϊός στην Γερμανία: 261 νεκροί και 18.487 κρούσματα σε μια μέρα

«Οι αριθμοί αυξάνονται, αλλά όχι με τόσο μεγάλο ρυθμό…Είναι ενθαρρυντικό, αλλά όχι αρκετό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στο δίκτυο RTL.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μείνει σταθερά κάτω από τα 20.000 επί τέσσερις ημέρες, ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται και τα νοσοκομεία αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, εξήγησε ο γερμανός υπουργός Υγείας.

Αντίθετα με ό,τι συνέβη κατά το πρώτο lockdown την άνοιξη, η Γερμανία κρατά ανοικτά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ώστε οι γονείς να έχουν την δυνατότητα να εργάζονται και να περιορισθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία που γνωρίζει τη μεγαλύτερή της ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Click4more: “Λυγίζει” το Βέλγιο – “Βουλιάζουν” οι εντατικές: Στέλνει ακόμη και διασωληνωμένους ασθενείς στη Γερμανία

Ο επικεφαλής της Ενωσης Εκπαιδευτικών δήλωσε ωστόσο ότι τουλάχιστον 300.000 μαθητές και 40.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα, είτε διότι είναι φορείς του ιού, είτε διότι έχουν έλθει σε επαφή με φορέα.

«Οι πολιτικοί τα βλέπουν μαύρα-άσπρα: σχολεία ανοικτά ή σχολεία κλειστά», δήλωσε ο Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ.

«Χρειαζόμαστε σχήματα για να παραμείνουν τα σχολεία μερικώς ανοικτά, κρατώντας , για παράδειγμα, τους μεγαλύτερους μαθητές στο σπίτι. Διαφορετικά η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις