Κόσμος

Κορονοϊός: Ποια χώρα κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο μετά ένα χρόνο πανδημίας

Τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό ανέφερε σήμερα το Λάος, χάνοντας τη θέση του στη λίστα των ελάχιστων χωρών παγκοσμίως, χωρίς ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ στη χώρα.

Πρόκειται για μία γυναίκα 53 ετών από το Βιετνάμ που είχε υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ αυτών και σακχαρώδη διαβήτη και εργάζονταν σε ένα κλαμπ καραόκε σε ένα χωριό έξω από την πρωτεύουσα Βιεντιάν, σύμφωνα με την κρατική ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων «Vientiane Times» που επικαλέστηκε την εθνική ομάδα δράσης κατά της COVID-19.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης έχει εκτοξευτεί στη χώρα με πληθυσμό επτά εκατομμύρια κατοίκους, από τον προηγούμενο μήνα, όταν οι χειρότερες εξάρσεις μετάδοσης των κρουσμάτων εμφανίστηκαν στη γειτονική Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη.

Το Λάος έχει επιβεβαιώσει 1.302 περιστατικά μόλυνσης, από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρόμπερτ Φίτσο: Ο φιλορώσος Σλοβάκος ηγέτης θα συναντηθεί με τον Πούτιν αλλά δεν θα παραστεί στην παρέλαση της «Ημέρας Νίκης»
Μετά το τετ α τετ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα ταξιδέψει στη Μόσχα για την ρωσική στρατιωτική εκδήλωση
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) με τον Ρόμπερτ Φίτσο (δεξιά)
Η νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί χρειάζεται θεραπεία για την καρδιά – «Το καθεστώς του Ιράν θέλει να την ξεφορτωθεί», λέει ο αδερφός της
Ο αδερφός της μεταξύ άλλων τονίζει πόσο άσχημα είναι η υγεία της και λέει πως κάθε μέρα ξυπνάει «περιμένοντας το χειρότερο τηλεφώνημα»
Ναργκίς Μοχαμαντί
Λίβανος: Διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μόνο με παύση του πολέμου, λέει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και σύμμαχος της Χεζμπολάχ
Ο πιο σημαντικός σιίτης πολιτειακός παράγοντας απορρίπτει τις κατ'ιδίαν συναντήσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον πρόεδρο του Λιβάνου
Ισραηλινά στοιχεία πυροβολικού στον νότιο Λίβανο