Κόσμος

Κορονοϊός: Ποια χώρα κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο μετά ένα χρόνο πανδημίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό ανέφερε σήμερα το Λάος, χάνοντας τη θέση του στη λίστα των ελάχιστων χωρών παγκοσμίως, χωρίς ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ στη χώρα.

Πρόκειται για μία γυναίκα 53 ετών από το Βιετνάμ που είχε υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ αυτών και σακχαρώδη διαβήτη και εργάζονταν σε ένα κλαμπ καραόκε σε ένα χωριό έξω από την πρωτεύουσα Βιεντιάν, σύμφωνα με την κρατική ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων «Vientiane Times» που επικαλέστηκε την εθνική ομάδα δράσης κατά της COVID-19.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης έχει εκτοξευτεί στη χώρα με πληθυσμό επτά εκατομμύρια κατοίκους, από τον προηγούμενο μήνα, όταν οι χειρότερες εξάρσεις μετάδοσης των κρουσμάτων εμφανίστηκαν στη γειτονική Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη.

Το Λάος έχει επιβεβαιώσει 1.302 περιστατικά μόλυνσης, από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα