Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: Άνοιξαν ξανά τα μουσεία και τα εμπορικά κέντρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, οι γκαλερί έργων τέχνης και τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν σήμερα στην Πολωνία όπου αποφασίστηκε μια ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα σχολεία θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους κλειστά ως τον Μάρτιο, δήλωσε ωστόσο ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιεντζιέλσκι.

“Πολλές χώρες που έλαβαν τα Χριστούγεννα λιγότερο αυστηρές αποφάσεις από εμάς υποφέρουν από πολύ κακές συνέπειες”, σημείωσε επίσης σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RMF.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα νυχτερινά κέντρα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά ως τις 14 Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

“Όπου ήταν δυνατόν να υπάρξει μια ελάφρυνση στην σημερινή κατάσταση το κάναμε. Ας κρατήσουμε λίγο ακόμη για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα”, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Βόιτσιεχ Αντρουσιέβιτς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων από την COVID-19 βρίσκεται σε ύφεση τις τελευταίες μέρες στην Πολωνία. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.503 νέα κρούσματα και 42 θανάτους για το 24ωρο που πέρασε.

Συνολικά η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.515.883 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 37.223 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Σε ορισμένα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που ξανάνοιξαν, αψηφώντας την απαγόρευση, έγιναν έφοδοι της αστυνομίας και επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

Το Σάββατο το βράδυ, σχεδόν 150 αστυνομικοί μετείχαν σε επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης σε ντισκοτέκ στο Ρίμπνικ, στη νότια Πολωνία, όπου συνέλαβαν τρεις άνδρες και έκαναν έλεγχο σε άλλους 213. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας, στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές και δακρυγόνα, έκανε χρήση γκλομπ και έριξε βομβίδες κρότου-λάμψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft