Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: Άνοιξαν ξανά τα μουσεία και τα εμπορικά κέντρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, οι γκαλερί έργων τέχνης και τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν σήμερα στην Πολωνία όπου αποφασίστηκε μια ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα σχολεία θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους κλειστά ως τον Μάρτιο, δήλωσε ωστόσο ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιεντζιέλσκι.

“Πολλές χώρες που έλαβαν τα Χριστούγεννα λιγότερο αυστηρές αποφάσεις από εμάς υποφέρουν από πολύ κακές συνέπειες”, σημείωσε επίσης σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RMF.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα νυχτερινά κέντρα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά ως τις 14 Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

“Όπου ήταν δυνατόν να υπάρξει μια ελάφρυνση στην σημερινή κατάσταση το κάναμε. Ας κρατήσουμε λίγο ακόμη για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα”, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Βόιτσιεχ Αντρουσιέβιτς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων από την COVID-19 βρίσκεται σε ύφεση τις τελευταίες μέρες στην Πολωνία. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.503 νέα κρούσματα και 42 θανάτους για το 24ωρο που πέρασε.

Συνολικά η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.515.883 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 37.223 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Σε ορισμένα εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που ξανάνοιξαν, αψηφώντας την απαγόρευση, έγιναν έφοδοι της αστυνομίας και επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

Το Σάββατο το βράδυ, σχεδόν 150 αστυνομικοί μετείχαν σε επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης σε ντισκοτέκ στο Ρίμπνικ, στη νότια Πολωνία, όπου συνέλαβαν τρεις άνδρες και έκαναν έλεγχο σε άλλους 213. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας, στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές και δακρυγόνα, έκανε χρήση γκλομπ και έριξε βομβίδες κρότου-λάμψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ έπληξαν πυρηνικό σταθμό στο Ιράν – Οι Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
8 νεκροί στρατιώτες στο Ιράκ - Σειρήνες και αναχαιτίσεις σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Ιορδανία - Συνεχίζουν τις απειλές Ντόναλντ Τραμπ και Φρουροί της Επανάστασης
U.S. Central Command
Η Ρωσία σφυροκόπησε το Κίεβο με 41 πυραύλους και drones στην μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του πολέμου - Ένας νεκρός και 16 τραυματίες
Μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν την ουκρανική πρωτεύουσα σε μια επίθεση με 41 πυραύλους διαφόρων τύπων και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια σε διάφορες συνοικίες.
Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο 6
Ο Τραμπ διέταξε να «ανοίξουν οι πύλες της κόλασης» για το Ιράν: Νέα πλήγματα σε ιρανικά λιμάνια – Με πυραύλους στο Κουβέιτ απάντησε η Τεχεράνη
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά την τιμωρία των Ιρανών για τον θάνατο των Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία - Μονάδα αφαλάτωσης νερού και παραγωγής ηλεκτρισμού χτύπησε το Ιράν στο Κουβέιτ
Καπνός σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Κουβέιτ