Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: Προτροπή για τηλεργασία και μείωση των ημερών καραντίνας

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, προέτρεψε τους συμπατριώτες του να εργάζονται στο σπίτι, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από Covid-19 καταγράφει ρεκόρ στη χώρα.

“Ζήτησα από τη δημόσια διοίκηση να περάσει το ταχύτερο σε τηλεργασία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Κάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να περάσουν και αυτές στην εργασία από το σπίτι “όπου είναι δυνατό, για μερικές από τις επόμενες εβδομάδες”.

Εξάλλου, ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν τεστ κατά της Covid, που θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, αρχής γενομένης από τις 27 Ιανουαρίου.

Μέχρι τώρα τα δωρεάν τεστ ήταν διαθέσιμα στην Πολωνία μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και ο αριθμός τους παραμένει σχετικά περιορισμένος. Όλα τα υπόλοιπα τεστ είναι επί πληρωμή.

Η Πολωνία, μια χώρα 38 εκατ. κατοίκων, διενεργεί μόλις εκατό χιλιάδες τεστ την ημέρα, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι ο αριθμός των μολύνσεων που εντοπίζονται και ανακοινώνονται επίσημα από την αρχή της πανδημίας, είναι περιορισμένος.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Πολωνία

Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα 36.665 νέες μολύνσεις, ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας, και 248 θανάτους στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των νοσοκομειακών κλινών που προορίζονται για ασθενείς με Covid-19 και μείωση της καραντίνας στις επτά ημέρες από δέκα που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση που την κατηγορεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κρίση, κυρίως μέσω των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Δεκατρείς από τους 17 ιατρικούς συμβούλους της κυβέρνησης παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τη λαϊκιστική κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στην πανδημία.

Ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε σήμερα πως το ιατρικό Συμβούλιο θα αντικατασταθεί από ένα Συμβούλιο Covid-19 που θα αποτελείται μόνο από γιατρούς.

Η Πολωνία έχει καταγράψει συνολικά 4.443.217 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 103.626 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο
ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής της Ακτοφυλακής εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό – Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση
Ένα θεαματικό βίντεο δείχνει ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής να πυροβολεί με απόλυτη ακρίβεια τις μηχανές ενός «go-fast» σκάφους που μετέφερε πάνω από 9 τόνους κοκαΐνης
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει τον ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί το σκάφος των λαθρεμπόρων
Μακελειό στη Νότια Αφρική: 11 νεκροί και 14 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε ξενοδοχείο
Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, ενώ προειδοποιεί για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν τα παράνομα καταστήματα πώλησης αλκοόλ
Αστυνομία στη Νότια Αφρική