Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής” με νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

“Ακάθεκτος” ο κορονοϊός στην Πολωνία. Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων και θανάτων καταγράφηκε στη χώρα σήμερα, Τετάρτη (14.10.2020).

Ο κορονοϊός “υπέγραψε” ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Πολωνία με 6.526 αλλά και 116 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Twitter. Οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

Η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 141.804 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 3.217 θανάτους.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς με Covid19 καταλάμβαναν 6.084 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 467 αναπνευστήρες σε σχέση με 5.669 και 421 αντίστοιχα μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές της Πολωνίας υπερηφανεύονταν ότι ενήργησαν ακαριαία και περιόρισαν την εξάπλωση της πανδημίας την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνική ζωή κλείνοντας σχολεία και εμπορικά κέντρα, μεταξύ άλλων.

Αλλά η αντιπολίτευση και γιατροί έχουν κατηγορήσει το υπουργικό συμβούλιο ότι δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid19.

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής”!

“Δεν έχω ευχάριστες πληροφορίες. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής”, δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF ο ανοσολόγος Πάβελ Γκρεζιόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να διενεργεί περισσότερα διαγνωστικά τεστ, να κλείσει τα σχολεία και να υποστηρίζει τους γιατρούς στη μάχη τους κατά της πανδημίας. Αντίθετα, είπε, επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους γιατρούς για την δύσκολη κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κατάσταση αναφορικά με την νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Οι επόμενες λίγες ημέρες θα κρίνουν αν η κατάσταση απαιτεί την λήψη περαιτέρω μέτρων”, είπε ο εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο που ήταν θετικό στον ιό.

Το δίκτυο Polsat News μετέδωσε σήμερα ότι ο Ζίγκμουντ Σολόρτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, είναι θετικός στον ιό.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου PFR ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από κορονοϊό, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί