Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής” με νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

“Ακάθεκτος” ο κορονοϊός στην Πολωνία. Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων και θανάτων καταγράφηκε στη χώρα σήμερα, Τετάρτη (14.10.2020).

Ο κορονοϊός “υπέγραψε” ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Πολωνία με 6.526 αλλά και 116 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Twitter. Οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

Η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 141.804 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 3.217 θανάτους.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς με Covid19 καταλάμβαναν 6.084 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 467 αναπνευστήρες σε σχέση με 5.669 και 421 αντίστοιχα μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές της Πολωνίας υπερηφανεύονταν ότι ενήργησαν ακαριαία και περιόρισαν την εξάπλωση της πανδημίας την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνική ζωή κλείνοντας σχολεία και εμπορικά κέντρα, μεταξύ άλλων.

Αλλά η αντιπολίτευση και γιατροί έχουν κατηγορήσει το υπουργικό συμβούλιο ότι δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid19.

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής”!

“Δεν έχω ευχάριστες πληροφορίες. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής”, δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF ο ανοσολόγος Πάβελ Γκρεζιόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να διενεργεί περισσότερα διαγνωστικά τεστ, να κλείσει τα σχολεία και να υποστηρίζει τους γιατρούς στη μάχη τους κατά της πανδημίας. Αντίθετα, είπε, επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους γιατρούς για την δύσκολη κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κατάσταση αναφορικά με την νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Οι επόμενες λίγες ημέρες θα κρίνουν αν η κατάσταση απαιτεί την λήψη περαιτέρω μέτρων”, είπε ο εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο που ήταν θετικό στον ιό.

Το δίκτυο Polsat News μετέδωσε σήμερα ότι ο Ζίγκμουντ Σολόρτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, είναι θετικός στον ιό.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου PFR ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από κορονοϊό, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Σειρήνες στο Ισραήλ, αναφορές για εκρήξεις στη Βαγδάτη και γενικό μπλακ άουτ στο Ιράκ
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη με εκατέρωθεν απειλές να τραβούν ακόμη περισσότερο το σκοινί, ενώ πύραυλοι και αναχαιτίσεις σπέρνουν τον τρόμο
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο
«Το πανεπιστήμιο μας έστειλε οδηγίες για καταφύγια, όλα είναι προληπτικά προς το παρόν» λέει Έλληνας φοιτητής στη Λευκωσία
«Η ενημέρωση ήταν καθαρά προληπτική και μας τόνισαν να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απομακρυνόμαστε από τζάμια σε περίπτωση που ηχήσει σειρήνα»
Ο Έλληνας φοιτητής Ιατρικής Νίκος Ανδρουλάκης στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου