Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής” με νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ακάθεκτος” ο κορονοϊός στην Πολωνία. Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων και θανάτων καταγράφηκε στη χώρα σήμερα, Τετάρτη (14.10.2020).

Ο κορονοϊός “υπέγραψε” ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Πολωνία με 6.526 αλλά και 116 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Twitter. Οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

Η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 141.804 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 3.217 θανάτους.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς με Covid19 καταλάμβαναν 6.084 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 467 αναπνευστήρες σε σχέση με 5.669 και 421 αντίστοιχα μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές της Πολωνίας υπερηφανεύονταν ότι ενήργησαν ακαριαία και περιόρισαν την εξάπλωση της πανδημίας την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνική ζωή κλείνοντας σχολεία και εμπορικά κέντρα, μεταξύ άλλων.

Αλλά η αντιπολίτευση και γιατροί έχουν κατηγορήσει το υπουργικό συμβούλιο ότι δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid19.

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής”!

“Δεν έχω ευχάριστες πληροφορίες. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής”, δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF ο ανοσολόγος Πάβελ Γκρεζιόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να διενεργεί περισσότερα διαγνωστικά τεστ, να κλείσει τα σχολεία και να υποστηρίζει τους γιατρούς στη μάχη τους κατά της πανδημίας. Αντίθετα, είπε, επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους γιατρούς για την δύσκολη κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κατάσταση αναφορικά με την νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Οι επόμενες λίγες ημέρες θα κρίνουν αν η κατάσταση απαιτεί την λήψη περαιτέρω μέτρων”, είπε ο εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο που ήταν θετικό στον ιό.

Το δίκτυο Polsat News μετέδωσε σήμερα ότι ο Ζίγκμουντ Σολόρτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, είναι θετικός στον ιό.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου PFR ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από κορονοϊό, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ίσως μολύνθηκαν με χανταϊό «μαζικά στη ζούγκλα» λέει ο Βασιλακόπουλος - Fake news τα περί Έλληνα ομογενή
Ο συναγερμός που έχει σημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο οφείλεται περισσότερο στα αυστηρά αντανακλαστικά που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού, παρά σε έναν άμεσο, ανεξέλεγκτο κίνδυνο, λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το κρουαζιερόπλοιο «Hondius»
Ξανά σκηνικό πολέμου στο Ιράν - Οι ΗΠΑ χτύπησαν το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς κοντά στα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός στο Ισραήλ
Σε αντίποινα το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ συγκάλεσε ο Νετανιάχου
Επίθεση στην ιρανική πόλη Ισφαχάν
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος