Κόσμος

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής” με νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

“Ακάθεκτος” ο κορονοϊός στην Πολωνία. Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων και θανάτων καταγράφηκε στη χώρα σήμερα, Τετάρτη (14.10.2020).

Ο κορονοϊός “υπέγραψε” ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Πολωνία με 6.526 αλλά και 116 θανάτους που συνδέονται με την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Twitter. Οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας.

Η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 141.804 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 3.217 θανάτους.

Μέχρι σήμερα οι ασθενείς με Covid19 καταλάμβαναν 6.084 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 467 αναπνευστήρες σε σχέση με 5.669 και 421 αντίστοιχα μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι κυβερνώντες εθνικιστές της Πολωνίας υπερηφανεύονταν ότι ενήργησαν ακαριαία και περιόρισαν την εξάπλωση της πανδημίας την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κοινωνική ζωή κλείνοντας σχολεία και εμπορικά κέντρα, μεταξύ άλλων.

Αλλά η αντιπολίτευση και γιατροί έχουν κατηγορήσει το υπουργικό συμβούλιο ότι δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid19.

Κορονοϊός – Πολωνία: “Στο χείλος της καταστροφής”!

“Δεν έχω ευχάριστες πληροφορίες. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής”, δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF ο ανοσολόγος Πάβελ Γκρεζιόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα θα πρέπει να διενεργεί περισσότερα διαγνωστικά τεστ, να κλείσει τα σχολεία και να υποστηρίζει τους γιατρούς στη μάχη τους κατά της πανδημίας. Αντίθετα, είπε, επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στους γιατρούς για την δύσκολη κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κατάσταση αναφορικά με την νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Οι επόμενες λίγες ημέρες θα κρίνουν αν η κατάσταση απαιτεί την λήψη περαιτέρω μέτρων”, είπε ο εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο που ήταν θετικό στον ιό.

Το δίκτυο Polsat News μετέδωσε σήμερα ότι ο Ζίγκμουντ Σολόρτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, είναι θετικός στον ιό.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου PFR ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από κορονοϊό, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για εκεχειρία, θα ξεκινήσει το πιστολίδι»
Ο Αμερικανός πρόεδρος «υποσχέθηκε» σφοδρές επιθέσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθεί για «οποιονδήποτε λόγο» η κατάπαυση του πυρός – Δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ ξεκουράζεται μέχρι την επόμενη κατάκτησή του
Ντόναλντ Τραμπ 6
Εύθραυστη εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Στα χέρια του Ιράν η παγκόσμια οικονομία – Η Ευρώπη καλείται να πληρώσει τα σπασμένα Τραμπ
Η εκεχειρία κρίνεται στα Στενά του Ορμούζ - Η μερική ή πλήρης διακοπή της ναυσιπλοΐας για εβδομάδες έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις
FILE PHOTO: Cargo ships in the Gulf, near the Strait of Hormuz, as seen from northern Ras al-Khaimah, near the border with Oman’s Musandam governance, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, in United Arab Emirates, March 11, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo/File Photo
Ιράν και Χεζμπολάχ κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για παραβίαση της εκεχειρίας – Κρανίου τόπος ο Λίβανος από τους βομβαρδισμούς
Την Παρασκευή ξεκινούν οι συνομιλίες στο Πακιστάν για τον τερματισμό του πολέμου - Νέες αιχμές Τραμπ για τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ - Κρανίου τόπος ο Λίβανος
Πολυκατοικία
Wall Street Journal: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ – Ποιες θα «τιμωρηθούν»
«Είναι αρκετά λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ αυτός είναι που χρηματοδοτεί την άμυνά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης 17
Το Ιράν δεν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ, πετρελαιοφόρο ανέκρουσε πρύμναν, εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο, στον «αέρα» η εκεχειρία
Περισσότεροι από 182 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο - «Η συμφωνηθείσα ανακωχή δεν αφορά την εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ», ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου
Διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Βηρυτό του Λιβάνου
5