Κόσμος

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας παρέτεινε σήμερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες, καθώς οι ειδικοί του τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι η σταδιακή χαλάρωση του αυστηρού lockdown, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρέχει στην κυβέρνηση εξουσίες για να λαμβάνει έκτακτα μέτρα όπως την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, εφόσον κριθεί αναγκαίο, αν και η γενική τάση είναι αυτή τη στιγμή η χαλάρωση των μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν τον Ιανουάριο, με στόχο την αναχαίτιση του χειρότερου τότε παγκοσμίως κύματος Covid-19.

Η Πορτογαλία άρχισε την άρση των περιορισμών τον περασμένο μήνα και έκτοτε άνοιξε ξανά ορισμένες βαθμίδες της εκπαίδευσης, εστιατόρια και ανοικτούς χώρους των καφετεριών, τα μουσεία και τα κομμωτήρια.

Οι Πορτογάλοι βγήκαν έξω για να απολαύσουν τον ζεστό ανοιξιάτικο καιρό, να δουν αγαπημένους και να απολαύσουν ένα γεύμα έξω, έπειτα από παραμονή δύο μηνών στο σπίτι.

Εάν εγκριθεί, η τρίτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για τη χαλάρωση του lockdown θα τεθεί σε ισχύ στις 19 Απριλίου, δίνοντας το πράσινο φως σε κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και εσωτερικούς χώρους εστιατορίων να επαναλειτουργήσουν, υπό περιορισμούς που έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Η Πορτογαλία μετρά 828.857 κρούσματα και 16.931 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Αν και ο δείκτης μόλυνσης καταγράφει πτώση, οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν δύο εβδομάδες έως ένας μήνας προκειμένου ο δείκτης αυτός να μειωθεί στο όριο των 120 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο όρισε η κυβέρνηση τον Μάρτιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
27
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο