Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Πράσινο» από το Βέλγιο για εμβολιασμό εφήβων, 16-17 ετών με Pfizer

Κορονοϊός: «Πράσινο» από το Βέλγιο για εμβολιασμό εφήβων, 16-17 ετών με Pfizer

Οι  νέοι 16-17 ετών θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στο Βέλγιο με το εμβόλιο της Pfizer/Biontech μετά το πράσινο φως που «άναψε» η διυπουργική διάσκεψη υγείας της χώρας.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας 16-17 ετών θα εμβολιαστούν μετά τους άνω των 18 ετών. Ανάλογα με το ρυθμό ενσωμάτωσης των νέων στην εκστρατεία εμβολιασμού και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εκτιμάται ότι οι 16-17 ετών θα προσκληθούν να εμβολιαστούν περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου.

Εξάλλου οι Υπουργοί Υγείας του Βελγίου ζήτησαν από την Ομάδα Δράσης εμβολιασμού να εξετάσει την περίπτωση τα άτομα κάτω των 41 ετών να μπορούν να λαμβάνουν, σε εθελοντική βάση, τα εμβόλια της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson. Σκοπός είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βέλγιο τα δύο αυτά εμβόλια χορηγούνται μόνο σε άτομα άνω των 41 ετών, λόγω εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών παρενεργειών (θρομβώσεις).

Τέλος, ενόψει της επαπειλούμενης εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης, η Ομάδα Δράσης εμβολιασμού του Βελγίου εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από τις 12 στις 8 εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις