Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό! Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Παναμά και Βολιβία

Κορονοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό! Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Παναμά και Βολιβία

Τους πρώτους θανάτους προκάλεσε ο κορονοϊος σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό, ενώ την ίδια ώρα ο Παναμάς και η Βολιβία ανακοίνωσαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ παρά τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα του.

Στην Κόστα Ρίκα, ο άνδρας που υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19 βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Αλαχουέλα, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 69 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στο Μεξικό ο νεκρός είναι ένας διαβητικός ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Παναμά και Βολιβία

Στον Παναμά, όπου ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100, ο πρόεδρος Λαουρεντίνο Κορτίσο ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Το μέτρο θα ισχύει από τις 21:00 ως τις 05:00, ανέφερε ο πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας κήρυξε από την Τρίτη «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» κι επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη μισή ημέρα. Σύμφωνα με διάταγμα της προέδρου Τζανίνε Άνιες «όλοι οι κάτοικοι της Βολιβίας πρέπει να μένουν στα σπίτια τους από τις 17:00 ως τις 05:00» μέχρι την 31η Μαρτίου.

click4more: Ποιοι θα περιληφθούν στο πακέτο των μέτρων: Οι πρώτες σκέψεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τη σειρά αυστηρών μέτρων που είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο Μπουκέλε διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία.

Πρώτο κρούσμα και στην Νικαράγουα

Και οι υγειονομικές αρχές της Νικαράγουας κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό: πρόκειται για 40χρονο πολίτη της χώρας που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στον Παναμά, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ροσάριο Μουρίγιο.

Η Μουρίγιο ανακοίνωσε τον εντοπισμό του κρούσματος σε τηλεοπτικό διάγγελμά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις