Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Λατινική Αμερική!

Covid-19 κορονοϊός

Τον πρώτο θάνατο στην Λατινική Αμερική προκάλεσε ο κορονοϊός, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή.

Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα που πέθανε στο Μπουένος Άιρες αφού είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Το θύμα, με καταγωγή από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιεύτηκε, νοσηλεύτηκε στις 4 Μαρτίου, μετά από συμβουλή γιατρού, έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου, όπως είχε περιγράψει ο ίδιος.

click4more: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό! Τέλος σχολικές εκδρομές, αγώνες χωρίς θεατές

Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη στις 25 Φεβρουαρίου και ανέφερε ότι άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28 του ίδιου μήνα. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε ποια χώρα είχε επισκεφθεί.

Η Αργεντινή έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα του ιού.

Ο θάνατος του 64χρονου είναι ο πρώτος στη χώρα και ο πρώτος σε όλη τη Λατινική Αμερική. Η Παραγουάη, η Κολομβία, η Χιλή και το Περού ανακοίνωσαν τις πρόσφατες μέρες τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 στις χώρες τους, ενώ η Βραζιλία επιβεβαίωσε νέες περιπτώσεις μολύνσεων.

29 τα κρούσματα στο Βιετνάμ

Την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Βιετνάμ ανήλθε σήμερα σε 29 από 20 που ήταν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα νέα κρούσματα περιλαμβάνουν οκτώ ξένους τουρίστες που έφθασαν στο Ανόι από το Λονδίνο την Δευτέρα με πτήση της Vietnam Airlines , ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τα πρώτα 16 κρούσματα στη χώρα ιάθηκαν και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ στη χώρα δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι από τον covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 101 ύποπτα κρούσματα στη χώρα έχουν μπει σε καραντίνα ενώ άλλα 23.228 βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Τρίτος θάνατος στο Χονγκ Κονγκ

 Στο Χονγκ Κονγκ ανακοινώθηκε πριν από λίγο ο τρίτος θάνατος από τον covid-19 . Πρόκειται για μια 76χρονη, η οποία στις 28 Φεβρουαρίου είχε παρουσιάσει πυρετό, δύσπνοια, βήχα και πόνο στο στήθος και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε επίσης τέσσερα νέα κρούσματα σήμερα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 114.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις