Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των νεκρών εκτός Κίνας! Πάνω από 5.000 κρούσματα στην Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των νεκρών εκτός Κίνας! Πάνω από 5.000 κρούσματα στην Νότια Κορέα

Όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται πως ο νέος κορονοϊός αρχίζει σιγά σιγά να τίθεται υπό έλεγχο στην Κίνα, και εκτός ελέγχου στον υπόλοιπο κόσμο!

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 119 νέα κρούσματα του κοροναϊού, όλα πλην τεσσάρων στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, και 38 νέους θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.984 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα (125). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

Εξάλλου, 2.663 άνθρωποι ανάρρωσαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 390 σε 6.416, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Από τα 80.422 κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της 3ης Μαρτίου, 49.923 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν 520 άνθρωποι που υπάρχουν φόβοι πως έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό ακόμη, ενώ υπό παρακολούθηση τελούν 6.250 άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με ασθενείς.

516 νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 516 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) σήμερα Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου Μουν Τζε-ιν ότι κηρύσσει τον «πόλεμο» στον SARS-CoV-2.

Η συνέχιση της έξαρσης των μολύνσεων αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 σε 5.328, εκ των οποίων έχουν υποκύψει οι 32. Ο απολογισμός αυτός είναι μακράν ο χειρότερος σε οποιαδήποτε χώρα πλήττεται από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

click4more: Κορονοϊός: Χρηµατοδότηση «μαμούθ» για να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης!

Χθες Τρίτη ο πρόεδρος Μουν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για τις ελλείψεις που έχουν ενσκήψει σε προστατευτικές μάσκες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία.

Επίσης ακύρωσε σήμερα τις προγραμματισμένες για τα μέσα του Μαρτίου επισκέψεις του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και την Τουρκία και θα μείνει στη χώρα για να συντονίσει την αντίδραση στην επιδημία της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο κοροναϊός, ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος.

«Αντιδρώντας στην πρόσφατη εξάπλωση σε εθνικό επίπεδο της (ασθένειας) COVID-19, αποφασίσαμε να μην γίνουν τα ταξίδια» τα οποία είχαν προγραμματιστεί, ανέφερε εκπρόσωπος της νοτιοκορεάτικης προεδρίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

15 κρούσματα στο Ισραήλ

Άλλοι τρεις Ισραηλινοί διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, γεγονός το οποίο αύξησε το σύνολο των κρουσμάτων σε 15, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο ένας από τους ασθενείς επέστρεψε από την Ιταλία στο Ισραήλ την 29η Φεβρουαρίου. Και οι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι κατέγραψε 1.700 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που αποκαλείται COVID-19, εκτός της Κίνας, με το σύνολο των κρουσμάτων στον υπόλοιπο κόσμο να ανέρχεται πλέον σε 10.566 σε 72 χώρες. Ο αριθμός των νεκρών εκτός της Κίνας αυξήθηκε κατά 37 σε 166, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

1.000 κρούσματα στην Ιαπωνία

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές επίσης επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυτή σε 1.000, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Κρούσματα σε 15 Ιταλούς στην Ινδία

Δεκαπέντε υπήκοοι Ιταλίας που βρίσκονται στην Ινδία επιβεβαιώθηκε ότι είναι φορείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν το δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Doordarshan και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα NDTV και CNN-News18, 21 ιταλοί τουρίστες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο Νέο Δελχί. Και τα τρία μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν πηγές τις οποίες δεν κατονόμασαν.

Ένας Ιταλός είχε ήδη επαληθευτεί ότι είναι φορέας του κοροναϊού στο δυτικό ομόσπονδο κρατίδιο Ρατζαστάν, μεγάλο μέρος του οποίου καλύπτεται από έρημο, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών τη Δευτέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις