Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Χρηµατοδότηση «μαμούθ» για να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης!

κορονοϊός

Ο κορονοϊός… σαρώνει και η Παγκόσμια Τράπεζα παίρνει τα μέτρα της! Ανακοίνωσε έτσι την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Κι αυτό φυσικά για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κοροναϊού που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.

Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Κορονοϊός: Παίρνει τα… μέτρα της η Ιταλία

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κοροναϊού ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους.

Click4more: Τραγικοί! «Πίτσα Corona, με γαρνιτούρα βλέννα κοροναϊού»! video

Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.

Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.

Κορονοϊός: 79 οι νεκροί στην Ιταλία!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρούργος προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κοροναϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ μπάρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Click4more: Κρούσματα κορονοϊού… παντού! Πτήσεις ματαιώνονται, μάσκες «κάνουν φτερά»!

Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δυο μήνες, του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, αυτή την ώρα συνομιλεί με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κοροναϊού. Αναμένεται να εγκριθούν, πιθανότατα, αύριο το απόγευμα και να περιέχουν οικονομική βοήθεια ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις