Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και νέοι περιορισμοί στο Ιράν

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και νέοι περιορισμοί στο Ιράν
photo Reuters

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ με περισσότερα από 9.000 κρούσματα νέου κορονοϊού σε διάστημα 24 ωρών στη χώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές στο Ιράν κατέγραψαν 9.450 νέες μολύνσεις και 423 θανάτους, ενώ ανακοίνωναν περισσότερα από 8.000 κρούσματα καθημερινά τις έξι τελευταίες ημέρες.

Συνολικά, το Ιράν μετρά 673.250 κρούσματα και 37.832 νεκρούς από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της επιδημίας, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα μικρά καταστήματα, αλλά και κινηματογράφοι και οι αίθουσες άθλησης θα πρέπει να κλείνουν στις 18.00 καθημερινά από την προσεχή Τρίτη, για έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ροχανί, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Τεχεράνη, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες των επαρχιών και στις «πυκνοκατοικημένες πόλεις», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Τα απανωτά ρεκόρ μόλυνσης οδήγησαν τους ειδικούς και τους υπεύθυνους να ζητήσουν την επιβολή καθολικής καραντίνας στην Τεχεράνη.

Καμία καραντίνα δεν έχει επιβληθεί από την εμφάνιση τον Φεβρουάριο της επιδημίας στο Ιράν, με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως η οικονομία της χώρας, που πλήττεται από τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να το επιτρέψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις