Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Σερβία – Άλλοι εννέα θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

κορονοϊός

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σημειώθηκε σήμερα στη Σερβία, όπου το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.677 νέα κρούσματα.

Εξαιρετικά υψηλός αριθμός με δεδομένο ότι το ίδιο διάστημα έγιναν μόνο 11.192 εργαστηριακά τεστ. Εννέα ασθενείς απεβίωσαν από χθες, ανεβάζοντας στους 880 τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την Covid-19. Αυξάνεται δραματικά και ο αριθμός των προσβληθέντων από τον κορονοϊό που χρειάζονται νοσηλεία σε κάποια νοσοκομειακή δομή. Συνολικά 2.442 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 77 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι.

Ο επικεφαλής της επιτροπής δημόσιας υγείας Βελιγραδίου, επιδημιολόγος Πέντραγκ Κον, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100% και τις επόμενες ημέρες οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία και κλινικές στο εσωτερικό της χώρας. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση αποφεύγει για οικονομικούς λόγους να πάρει μέτρα γενικού αποκλεισμού. Ιδιαίτερη χαλαρότητα παρατηρείται και στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού που ήδη ισχύουν και κυρίως στην επιβολή του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των νυχτερινών κλαμπ μετά τις 11:00 η ώρα το βράδυ.

Δραματική είναι η επιδημική κατάσταση και στο Κόσοβο, όπου μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 491 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν 12 ασθενείς. Συνολικά μέχρι σήμερα στο Κόσοβο των δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό 744 άτομα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις