Κόσμος

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Ιράν – Ο μεγαλύτερος αριθμός από τις αρχές Ιουνίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαία εξαπλώνεται ο κορονοϊός στο Ιράν, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ιράν έφτασε σε 3.341 το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις αρχές Ιουνίου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ιράν έφτασε στα 425.481, όπως ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η Σίμα Σαντάτ Λαρί ανακοίνωσε ότι 177 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα στο Ιράν, μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στη Μέση Ανατολή, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 24.478. Ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν Ιράζ Χαριρτσί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ολόκληρη η χώρα είναι σε ‘κόκκινο συναγερμό’ λόγω του κορονοϊού καθώς αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό ο ημερήσιος αριθμός θανάτων και περιστατικών.

Ιρανοί αξιωματούχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για νεότερο κύμα της πανδημίας ενώ η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων εν μέρει στην πλημμελή συμμόρφωση των πολιτών με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού, τα σχολεία άνοιξαν και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου για 15 εκατ. μαθητές, αν και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν
Προειδοποίηση από την Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ: «Ανησυχία για την κατεύθυνση του κόσμου»
«Γνωρίζουμε τι αφήνουμε πίσω μας, δεν γνωρίζουμε πόσο από αυτό θα επιβιώσει και με ποια μορφή και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα έρθει», δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής του Βραβείου Ειρήνης Νόμπελ
Χαρπβίκεν, Γραμματέας Νόμπελ Ειρήνης