Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ρεκόρ θανάτων στην Αργεντινή, άλλοι 301 στο Μεξικό

Κορονοϊός: Ρεκόρ θανάτων στην Αργεντινή, άλλοι 301 στο Μεξικό

Η Αργεντινή κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 113 θανάτων από κορονοϊό σε 24 ώρες, εξέλιξη που αύξησε στους 1.373 τον συνολικό αριθμό νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε την ώρα που το Μπουένος Άιρες άρχισε να αίρει κάποιους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της, περιοχή όπου συγκεντρώνεται το 90% των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Περίπου 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της Αργεντινής ζουν στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του, όπου επιβλήθηκε καραντίνα από την 1η ως τη 17η Ιουλίου. Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, οι αρχές προχώρησαν στην άρση ορισμένων περιορισμών, εξαιτίας της κόπωσης του πληθυσμού και της ανάγκης επανεκκίνησης της οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση ήδη εδώ και δυο χρόνια.

Μεξικό: 301 νέοι θάνατοι

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 301 θανάτους και 5.172 κρούσματα, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 39.485 θανάτους επί συνόλου 349.396 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις