Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σανγκάη: 138 οι θάνατοι από το lockdown, 51 τις τελευταίες 24 ώρες

Κορονοϊός – Σανγκάη: 138 οι θάνατοι από το lockdown, 51 τις τελευταίες 24 ώρες

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στην αποκλεισμένη Σανγκάη. Την πόλη που, μέρος της, τελεί ακόμη σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι αρχές στη Σανγκάη ανακοίνωσαν άλλους 51 θανάτους, αριθμό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Μετά τον τελευταίο απολογισμό, από κορονοϊό στη μεγαλούπολη της Κίνας, έχουν χάσει τη ζωή τους 138 άνθρωποι παρά το σκληρό lockdown.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Σανγκάη, επίσης, επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 19.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού (επακριβώς 19.455, τα 2.472 με συμπτώματα και τα 16.983 ασυμπτωματικά). Σε όλη την Κίνα, ανακοινώθηκε πως επαληθεύτηκαν 2.666 κρούσματα, εξ αυτών 14 στο Πεκίνο.

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 29.178 ασθενείς με την COVID-19, σύμφωνα με τους αριθμούς της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, όπως ονομάζεται στην Κίνα το υπουργείο Υγείας.

Σανγκάη: Υψώνουν φράχτες σε πολυκατοικίες με κρούσματα

Η Κίνα, αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια και πλέον, έχει θέσει υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές Απριλίου σχεδόν το σύνολο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της οικονομικής πρωτεύουσάς της, της Σανγκάης, εστίας της μόλυνσης. Από τις αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο κινεζικό αστικό κέντρο έχουν επιβεβαιωθεί κάπου μισό εκατομμύριο μολύνσεις.

Από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε αρχικά στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων λίγο κάτω από τους 5.000 νεκρούς (επακριβώς στους 4.776) και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις