Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σανγκάη: Υψώνουν φράχτες σε πολυκατοικίες με κρούσματα

Σανγκάη: Υψώνουν φράχτες σε πολυκατοικίες με κρούσματα

Εικόνες από τα σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό στην Σανγκάη κάνουν τον γύρο του κόσμου εδώ και ημέρες, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό, αλλά και ανθρώπινο, είναι το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Τις τελευταίες ώρες όμως ξεχωρίζουν αυτές, που δείχνουν να υψώνονται… φράχτες γύρω από πολυκατοικίες που βρίσκονται σε καραντίνα. 

Οι Αρχές της Κίνας, σε μια προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης των κρουσμάτων κορονοϊού, έχει λάβει πολλά αμφιλεγόμενα μέτρα στην Σανγκάη. Πολίτες μένουν για μέρες – ακόμα και χωρίς φάρμακα και τροφή – σε καραντίνα μέσα στα σπίτια τους, παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους, οι Αρχές κυκλοφορούν στους δρόμους και κυνηγούν με… δαγκάνες τους πολίτες. Πλέον όμως – όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες στα social media – έξω από εξώπορτες κτιρίων, στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, πλέον στήνονται… φράχτες!

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτοί οι φράχτες τοποθετούνται γύρω από συγκροτήματα που έχουν χαρακτηριστεί «σφραγισμένες περιοχές», σε κτίρια όπου τουλάχιστον ένα (!) άτομο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Εικόνες με εργάτες να «σφραγίζουν» πολυκατοικίες στην Σανγκάη συνεχώς πληθαίνουν στα social media, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν ανοιχτά την αποστροφή τους για αυτές τις εικόνες. 

Δείτε εικόνες: 

«Αυτό είναι μεγάλη ασέβεια προς τα δικαιώματα των ανθρώπων μέσα, η χρήση μεταλλικών φραγμάτων για να τους περικλείουν σαν οικόσιτα ζώα», αναφέρει κάποιος χρήστης στα social media. «Θα φοβηθεί ο ιός αυτούς τους φράχτες, ας περιμένουμε να δούμε», γράφει άλλος πολίτης στην Σανγκάη. 

Δείτε εικόνες:

Παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβάλλει οι Αρχές της Κίνας, τα κρούσματα κορονοϊού στην Σανγκάη εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 39 πολίτες έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό, ενώ εντοπίστηκαν 22.000 κρούσματα. Συνολικά, από τις αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο κινεζικό αστικό κέντρο έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο μολύνσεις. 

Ξεχειλίζουν από οργή οι πολίτες

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει…Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνουν κατοίκους να φωνάζουν από τα μπαλκόνια στους εργάτες που προσπαθούσαν να στήσουν φράχτη πριν υποχωρήσουν και τον αφαιρέσουν. Άλλο βίντεο καταγράφει οργισμένους ανθρώπους να γκρεμίζουν φράχτες. Σε ένα άλλο βίντεο σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και των υγειονομικών Αρχών. 

Δείτε βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις