Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σανγκάη: Μεταφέρουν σε καραντίνα ακόμα και τους αρνητικούς – «Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες»

Κορονοϊός – Σανγκάη: Μεταφέρουν σε καραντίνα ακόμα και τους αρνητικούς – «Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες»

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Σανγκάη, καθώς μέσα σε μία μέρα ανακοινώθηκαν 11 επιπλέον νεκροί, παρά τη σκληρή καραντίνα. Μάλιστα, οι αρχές της Κίνας σκληραίνουν τη στάση τους και μετακινούν ακόμα και ολόκληρες γειτονιές σε κέντρα καραντίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, κάτοικοι στα βόρεια της Σανγκάης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση για μετακίνηση σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Στα κέντρα αυτά θα μείνουν τουλάχιστον για μια εβδομάδα, ενώ μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι εκεί θα σταλούν αρνητικοί από τον κορονοϊό, χωρίς να είναι σαφές το κίνητρο.

Απολύμαναν ολόκληρο χωριό

Πριν λίγες μέρες οι αρχές απομάκρυναν περισσότερους από 1.000 κατοίκους στο χωριό Μπεϊκάι για να το απολυμάνουν. 

Μάλιστα, οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες, όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

36 νεκροί στη Σανγκάη

Όπως έγινε γνωστό άλλοι έντεκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Επιτροπή Υγείας της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας.

Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον εμπορικό κόμβο, το μεγαλύτερο μέρος μέρος του οποίου εξακολουθεί να τελεί σε lockdown, έφθασε έτσι τους 36 νεκρούς.

Οι αρχές στη μητρόπολη 25 εκατομμυρίων κατοίκων επιβεβαίωσαν 1.931 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις οποίες εκδηλώθηκαν συμπτώματα και 15.698 ασυμπτωματικές.

Η έξαρση της πανδημίας στη Σαγκάη χαρακτηρίζεται η σοβαρότερη στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση, στα τέλη του 2019.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις