Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σαρώνει την Ευρώπη! Ραγδαία άνοδος κρουσμάτων και θανάτων

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν τον δεύτερο θάνατο στη χώρα από την επιδημία του κοροναϊού, ενός 82χρονου άνδρα που υπέφερε επίσης από χρόνιες παθήσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της Χώρας των Βάσκων.

«Ο εκλιπών έπασχε από πνευμονία και διαγνώστηκε με κοροναϊό σήμερα (Τετάρτη)», ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Click4more: Βάζει… λουκέτα ο κοροναϊός! Κλειστά σχολεία, κινηματογράφοι, θέατρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα!

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη τον πρώτο θάνατο λόγω της επιδημίας, έναν άνθρωπο που πέθανε τον Φεβρουάριο, του οποίου η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό. Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Ισπανία είχε 200 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ωστόσο, η Ισπανία αποκλείει προς το παρόν τη λήψη δραστικών μέτρων όπως το κλείσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 100 θάνατοι και 3.000 κρούσματα.

Επελαύνει ο κορονοϊός και στην Γαλλία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη Γαλλία ανέρχονται πλέον σε 285, δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από χθες καταγράφηκαν 73 νέα κρούσματα στη χώρα.

Ο Σαλομόν τόνισε πως ο αριθμός των θανάτων από τον ιό παραμένει στους 4, ενώ 15 άνθρωποι νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μυστήριο ο κορονοϊός στην Σουηδία

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν στη Στοκχόλμη, όπως ανέφεραν απόψε οι τοπικές αρχές, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 52.

«Άλλοι 16 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19… Οι προσβληθέντες νοσηλεύονται στην απομόνωση για να περιοριστεί ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας της Στοκχόλμης.

Το πώς προσβλήθηκαν οι τέσσερις από τους ασθενείς αυτούς παραμένει υπό διερεύνηση, αφού δεν φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μολύνθηκαν στο εξωτερικό.

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Σλοβενία – Τέταρτο στην Ιρλανδία

Η Σλοβενία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε αργά σήμερα το υπουργείο Υγείας με ανάρτηση στον ιστότοπό του.

Click4more: Κλειστά σχολεία: Πού βάζει λουκέτο ο κοροναϊός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Ο ασθενής ταξίδεψε στη Σλοβενία από το Μαρόκο, μέσω της γειτονικής Ιταλίας και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της χώρας έχουν εξετάσει 352 ανθρώπους για τον ιό.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19, με τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε έξι.

Οι τέσσερις νέοι ασθενείς είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες που επισκέφτηκαν πρόσφατα την βόρεια Ιταλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις