Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Μπολσονάρου και όλη η αντιπροσωπεία που βρέθηκε στον ΟΗΕ

Κορονοϊός: Ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρου με «αναδίπλωση» στον ΟΗΕ για τα εμβόλια
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του και ακύρωσε ένα προγραμματισμένο ταξίδι, αφού ο υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και αναγκάστηκε να παραμείνει σε καραντίνα στη Νέα Υόρκη.

Η Anvisa, η βραζιλιάνικη υπηρεσία δημόσιας υγείας, συνέστησε να μείνουν σε απομόνωση και να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ένα ραντεβού που είχε σήμερα ο Μπολσονάρου έγινε διαδικτυακά.

Ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό λίγες ώρες αφότου συνόδευσε τον Μπολσονάρου στη Νέα Υόρκη. Το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε ένα κτίριο του ΟΗΕ, παρουσία του Κεϊρόγκα. Ο υπουργός φορούσε μάσκα, ενώ οι δύο ηγέτες όχι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, όλα τα μέλη της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας βρέθηκαν αρνητικά στον ιό. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς είπε πάντως ότι ενημερώθηκε από την Μπραζίλια πως όλη η αντιπροσωπεία θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Click4more: Κορονοϊός: Ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρου με «αναδίπλωση» στον ΟΗΕ για τα εμβόλια

«Εδώ στον ΟΗΕ, εξετάσαμε την πιθανή έκθεση εργαζομένων του Οργανισμού που ήταν παρόντες στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης και η ιχνηλάτιση ολοκληρώνεται. Προς το παρόν, δεν έχουν εντοπιστεί στενές επαφές μεταξύ των υπαλλήλων», είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο Κεϊρόγκα δεν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Μπολσονάρου ήταν το μοναδικό μέλος της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας που δεν έχει εμβολιαστεί. Προτού να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ είπε ότι πιστεύει πως τα αντισώματα που απέκτησε αφού προσβλήθηκε από την Covid-19 τον προστατεύουν καλύτερα απ’ ό,τι το εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις