Κόσμος

Κορονοϊός: Σε lockdown το Πέρθ στην Αυστραλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στην Αυστραλία έδωσαν εντολές να τεθεί σε lockdown το Περθ καθώς ένας φρουρός ασφαλείας που εργαζόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε με κορονοϊό.

Από το σήμερα το βράδυ έως την Παρασκευή, οι κάτοικοι στο Περθ, μια πόλη των 2 εκατ. ανθρώπων πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός κι αν μετακινούνται για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους, για λόγους υγείας, για την αγορά απαραίτητων προμηθειών ή για άσκηση, ενώ απαγορεύονται οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας δεν είχε καταγράψει κρούσματα κορονοϊού εδώ και 10 μήνες, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα η Αυστραλία είχε συμπληρώσει 14 ημέρες χωρίς περιστατικά τοπικής μετάδοσης.

Εστιατόρια, καφέ και κινηματογράφοι θα κλείσουν στο Περθ και τις γύρω περιοχές, ενώ η προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από τις καλοκαιρινές διακοπές αναβλήθηκε κατά μία εβδομάδα, αφού έγινε γνωστό ότι ο φρουρός ασφαλείας βρέθηκε αργά χθες θετικός στην Covid-19, δήλωσε ο ΜακΓκόουαν.

Η τεράστια, και σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη, πολιτεία ήταν γνωστή στην Αυστραλία για τη σκληρή της απάντηση στην COVID-19, με μέτρα όπως το κλείσιμο των εσωτερικών της συνόρων έως πρόσφατα που επετράπησαν και πάλι οι μετακινήσεις από ορισμένες περιοχές.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς κατοίκους της πολιτείας αυτό θα είναι σοκ», δήλωσε ο ΜακΓκόουαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός, ούτε την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει».

Ο φρουρός εργαζόταν σε ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν σε καραντίνα τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού που συνδέονται με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Το lockdown επηρέασε τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού στη μεγαλύτερη γεωγραφικά πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ από τους υπόλοιπους κατοίκους ζητήθηκε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης τους κατοίκους άλλων πολιτειών να αποφύγουν να μεταβούν στη Δυτική Αυστραλία.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού που έχει μολύνει 29.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 909.

Οι κυβερνήσεις των πολιτειών της χώρας έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά τον ιό.

Νωρίτερα σήμερα η Αυστραλία άνοιξε και πάλι την ζώνη ασφαλείας για τις μετακινήσεις, τη λεγόμενη «ταξιδιωτική φούσκα», με τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο σημαίνει ότι οι επισκέπτες από εκεί εξαιρούνται της υποχρεωτικής παραμονής σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες, αφού η γειτονική χώρα έχει μηδενικά κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης. Η Νέα Ζηλανδία πάντως κρατά κλειστά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι