Κόσμος

Κορονοϊός – Σενεγάλη: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

Ένας ταξιδιώτης που θα έφευγε από τη Σενεγάλη εντοπίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Ο ίδιος θα έφευγε από τη χώρα, αφότου συμμετείχε σε μια διεθνή συνάντηση στην Ντακάρ, ανακοίνωσε ένα ερευνητικό ινστιτούτο.

Το πρώτο αυτό κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον ανιχνεύτηκε την Παρασκευή (3.12.2021) σε έναν 58χρονο άνδρα, που έφθασε στη Σενεγάλη την 22α Νοεμβρίου με πτήση από μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Υγείας, Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Εκπαίδευσης (Iressef).

Ο άνδρας είναι πλήρως εμβολιασμένος καθώς είχε εμβολιαστεί τη 13η Απριλίου με το εμβόλιο της AstraZeneca και στις 25 Ιουνίου με εκείνο της Pfizer, ανέφερε το ινστιτούτο.

«Διέμεινε στην Ντακάρ, σε ένα ξενοδοχείο εκεί και συμμετείχε σε μια διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 300 άνθρωποι, πολλών εθνικοτήτων. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 25 Νοεμβρίου», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το ερευνητικό ινστιτούτο διευκρινίζει ότι το κρούσμα έχει απομονωθεί σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. «Έως το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα».

Η Σενεγάλη μετρά συνολικά 74.024 κρούσματα Covid-19 και 1.186 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1