Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα στη Γερμανία

κορονοϊός Γερμανία

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση και στη Γερμανία και σύμφωνα με τοπικά μέσα υπάρχουν σκέψεις για παράταση του μερικού lockdown τουλάχιστον λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων του Βερολίνου «Berliner Morgenpost» και «Tagesspiegel» καθώς επίσης του οικονομικού περιοδικού «Business Insider» τα ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία σκέφτονται την παράταση του μερικού lockdown, το οποίο λήγει στο τέλος του μήνα, έως τουλάχιστον λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Την επόμενη Τετάρτη, οι ηγέτες των κρατιδίων θα αποφασίσουν μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ πώς θα προχωρήσουν στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίση του κορονοϊού. Αναμένεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των κρατιδίων θα συζητήσουν για την διατύπωση μιας κοινής πρότασης για την παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), θα εξεταστούν επίσης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων περαιτέρω πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις