Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στη Μαλαισία ψάχνουν 5.000 ανθρώπους που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό

Κορονοϊός: Στη Μαλαισία ψάχνουν 5.000 ανθρώπους που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό
photo Reuters

Οι αρχές στη Μαλαισία αναζητούν περίπου 5.000 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό.

Τα άτομα αυτά ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στα περίχωρα της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο εντοπισμός των επαφών ξεκίνησε αφού το γειτονικό Μπρουνέι κατέγραψε το πρώτο του επιβεβαιωμένο κρούσμα χθες Τρίτη, έναν 53χρονο άνδρα που συμμετείχε στην ίδια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου.

«Βάσει των προκαταρκτικών πληροφοριών στη θρησκευτική τελετή συμμετείχαν περίπου 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Μαλαισίας», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά.

«Το υπουργείο καλεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση να συνεργαστούν με τους αξιωματούχους ώστε να διασφαλιστεί ότι ο κορονοϊός δεν θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στις κοινότητες», πρόσθεσε.

Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 149, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους Ιρανούς, τους Ιταλούς και Νοτιοκορεάτες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στις τρεις αυτές χώρες.

Τέλος οι πολίτες Μαλαισίας που επιστρέφουν από το Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις