Κόσμος

Κορονοϊός: Στη Σουηδία πλέον μπαίνουν ταξιδιώτες χωρίς αρνητικό τεστ

Οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη Σουηδία δεν θα απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να μπουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Έκτοτε, η Σουηδία καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Όμικρον να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

«Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Όμικρον στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός πιανίστας Αλόν Άαχελ περιγράφει τα όσα βίωσε ως όμηρος της Χαμάς – «Με ξερίζωσαν από την πραγματικότητα και με έβαλαν στην κόλαση»
Τι λέει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και για τις συνθήκες που έζησε - «Δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ζώο», περιγράφει
Ο Alon Ohel
Ανεξέλεγκτη επιδημία δάγκειου πυρετού και τσικουνγκούνια πλήττει την Κούβα – 33 νεκροί, ανάμεσά τους 21 παιδιά
Η επιδημία φέρεται πως εξαπλώθηκε λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών σε δρόμους και στάσιμου νερού σε δεξαμενές σπιτιών - Ελλιπείς οι ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω οικονομικής κρίσης
Άνθρωπος
Ώρα μηδέν για την Ουκρανία: «Αγκάθι» παραμένουν οι εδαφικές παραχωρήσεις, σήμερα η συνάντηση Γούιτκοφ - Πούτιν
Η Ρωσία φαίνεται να πανηγυρίζει για «την απελευθέρωση των πόλεων Κρασνοαρμέισκ (όπως αποκαλούν οι Ρώσοι το Ποκρόφσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ) και Βοβτσάνσκ (στην περιφέρεια Χαρκόβου)»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Στιβ Γουίτκοφ σε προηγούμενη συνάντηση