Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός στη Βρετανία: Σπεύδουν τώρα να διαψεύσουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου μετά τη γκάφα Τζόνσον

«Η προοπτική να επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στα ταξίδια μέσα ή έξω από το Λονδίνο είναι μηδενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Τρέχουν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα στην Βρετανία, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. 

Μόλις χθες ο Μπόρις Τζόνσον σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις αποκλεισμού του Λονδίνου -όπου εμφανίζονται και τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία- δήλωνε πως η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, επειδή ο κόσμος αγνοεί τις προειδοποιήσεις σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν σήμερα από νωρίς το πρωί οι Βρετανοί να σπεύσουν κατά δεκάδες στα σουπερμάρκετ, δείχνοντας μάλιστα μια απίστευτη αδιαφορία απέναντι στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αφού στην κυριολεξία ήταν ο ένας πάνω στον άλλον.

Έτσι σήμερα Πέμπτη (19/3/2020) ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να επανορθώσει, δηλώνοντας πως η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιβάλει γενικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο ούτε να κλείσει το σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας.

«Η προοπτική να επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στα ταξίδια μέσα ή έξω από το Λονδίνο είναι μηδενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε πως η ευθύνη για την τήρηση του νόμου και της τάξης θα παραμείνει στην αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί ο στρατός γι’ αυτόν τον σκοπό.

Καλού κακού όμως, σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Βρετανία έθεσε σήμερα τους στρατιωτικούς εφέδρους σε κατάσταση ετοιμότητας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Οι Εφεδρικές Δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσουν ένα εύρος αμυντικών έργων», ανέφερε ο Τζέιμς Χίπι, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, σε γραπτή δήλωση προς το Κοινοβούλιο.

«Έχει εκδοθεί μια νέα διαταγή υπό το κεφάλαιο 56 (1Β) του Νόμου περί Εφεδρικών Δυνάμεων του 1996 προκειμένου οι Έφεδροι να κληθούν σε υπηρεσία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητος σε σχέση με την απόκριση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ξέσπασμα του κορονοϊού Covid-19», ανέφερε ο αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις