Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στο υψηλότερο επίπεδο ο συναγερμός στην Βρετανία! Δυσοίωνος ΠΟΥ!

κορονοϊός

Ο κορονοϊός έχει μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη σε όλο τον κόσμο και η Βρετανία δεν αποτελεί εξαίρεση!

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας κήρυξαν το νησί στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ενώ ο ΠΟΥ… κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι!

“Πιο θανατηφόρος ο κορονοϊός από την γρίπη”!

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κοροναϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα.

Click4more: Κρούσματα κορονοϊού… παντού! Πτήσεις ματαιώνονται, μάσκες «κάνουν φτερά»!

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις