Κόσμος

Κορονοϊός: Συγκρατημένος ο ΠΟΥ – Δεν αναμένεται εμβόλιο πριν από το 2021

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει άμεσα καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν θα πρέπει να περιμένουμε εμβόλιο πριν τις αρχές του 2021.

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ οι ερευνητές σημειώνουν «ικανοποιητική πρόοδο» στην ανάπτυξη εμβολίων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, με λίγες δοκιμές που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά η πρώτη χρήση αυτών των εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, δήλωσε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, αλλά εν τω μεταξύ είναι σημαντικό να καταστείλει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο ιατρός αξιωματούχος του ΠΟΥ, καθώς τα ημερήσια νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

«Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο», δήλωσε ο Ράιαν, επισημαίνοντας ότι πολλά εμβόλια βρίσκονται τώρα στο τρίτο στάδιο των δοκιμών και κανένα δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την ασφάλεια ή την ικανότητα δημιουργίας ανοσοαπόκρισης.

«Ρεαλιστικά θα είναι το πρώτο μέρος της επόμενης χρονιάς προτού αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να εμβολιάζονται», τόνισε σε μια δημόσια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΠΟΥ εργάζεται για να επεκτείνει την πρόσβαση σε πιθανά εμβόλια και να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, πρόσθεσε.

«Και πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε αυτό, επειδή αυτό είναι ένα παγκόσμιο αγαθό. Τα εμβόλια για αυτήν την πανδημία δεν είναι για τους πλούσιους, δεν είναι για τους φτωχούς, είναι για όλους», είπε.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα πληρώσει 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 100 εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και τη γερμανική Biotech BioNTech εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανέφεραν οι εταιρείες νωρίτερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση για τις κατασχέσεις ρωσικών πλοίων: «Θα απαντήσουμε αναλογικά, είναι πειρατεία και ληστεία»
Ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει ότι τα αντίμετρα δεν θα περιοριστούν στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές - Αιχμές κατά Ιαπωνίας και ΝΑΤΟ για την ένταση σε Ασία-Ειρηνικό και Αρκτική
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία
Αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές η Meta στις ΗΠΑ – Την κατηγορούν για εθισμό ανηλίκων σε Instagram και Facebook
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στην λειτουργία του Instagram και του Facebook για τους ανήλικους και την επιβολή προστίμων ύψους 1.400 δισεκατομμυρίων δολαρίων
social media
O Ερντογάν θέλει να διευρύνει την αμυντική συμμαχία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν: «Να μπουν όλες οι χώρες της περιοχής»
Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει τη Συμφωνία Κοινής Αμυνας της Μέκκας ως βάση μιας ευρύτερης περιφερειακής «ομπρέλας» - «Η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων μας»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Νέο μήνυμα Τραμπ στο Ιράν: «Τα Στενά του Ορμούζ μάς ανήκουν - Αν μας αμφισβητήσουν, θα τους διαλύσουμε»
Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας υποχώρησε η κίνηση των πλοίων - Για πιθανή συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν μιλά το Πακιστάν, ενώ προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ