Κόσμος

Κορονοϊός: Συναγερμός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του “να απομονωθεί” αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

click4more: Κορονοϊός: “Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο ιός!

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.

Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις “μη απαραίτητες” επισκέψεις στην Κίνα.

“Δεν υπάρχει απαγόρευση”

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου Καρναβαλιού της Βενετίας.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

koronaios

Ίδιες οδηγίες και από τη Βρετανία

Και η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση.

Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κοροναϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.

“Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία–που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα–να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο με τους ισχυρούς της παγκόσμιας τεχνολογίας στο πλευρό του
Με μια αιφνιδιαστική εμφάνιση ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους έξω από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, έχοντας...
O Τραμπ με τον Ζάκερμπεργκ
Politico: Ενεργειακός χειμώνας στην Ευρώπη – Τα υπερκέρδη, τα στρατηγικά αποθέματα και οι απειλές Τραμπ
Μειώσεις φόρων, οικονομική στήριξη των καταναλωτών, αξιοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων και επιτάχυνση των ΑΠΕ βρίσκονται στο τραπέζι της Ευρώπης για τον δύσκολο ενεργειακό χειμώνα
Φυσικό αέριο
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Η Ρωσία απειλεί το ΝΑΤΟ με φόντο το Καλίνινγκραντ: «Θα το υπερασπιστούμε με όλο το οπλοστάσιό μας»
Το Καλίνινγκραντ αποτελεί ρωσικό θύλακα στη Βαλτική Θάλασσα, γεωγραφικά αποκομμένο από την υπόλοιπη Ρωσία - Βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ
Ρωσικός στρατός 20