Κόσμος

Κορονοϊός: Συναγερμός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του “να απομονωθεί” αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

click4more: Κορονοϊός: “Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο ιός!

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.

Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις “μη απαραίτητες” επισκέψεις στην Κίνα.

“Δεν υπάρχει απαγόρευση”

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου Καρναβαλιού της Βενετίας.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

koronaios

Ίδιες οδηγίες και από τη Βρετανία

Και η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση.

Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κοροναϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.

“Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία–που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα–να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ