Κόσμος

Κορονοϊός: Συναγερμός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του “να απομονωθεί” αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

click4more: Κορονοϊός: “Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο ιός!

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.

Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις “μη απαραίτητες” επισκέψεις στην Κίνα.

“Δεν υπάρχει απαγόρευση”

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου Καρναβαλιού της Βενετίας.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

koronaios

Ίδιες οδηγίες και από τη Βρετανία

Και η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση.

Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κοροναϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.

“Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία–που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα–να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα”, σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Εσθονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας για προμήθεια 70 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία πυρομαχικών που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα
Πολιτικό σεισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση της Εσθονίας το σκάνδαλο με τον υπουργό Άμυνας να παραιτείται μετά τις αποκαλύψεις ότι η...
Ο Χάννο Πέβκουρ
Πέθανε στα 92 της η Γκλόρια Στάινεμ, η πρωτοπόρος του φεμινισμού – Η δημοσιογράφος που έγινε «κουνελάκι» του Playboy για ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
Η δημοσιογράφος και αγωνίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων μεγάλωσε σε τροχόσπιτο και δεν οδήγησε ποτέ - Ο καρκίνος και ο γάμος στα 66
Γκλόρια Στάινεμ
Με το βλέμμα στη Ρωσία: Η Φινλανδία κάνει τη μεγαλύτερη άσκηση πολιτικής άμυνας στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Δείτε εικόνες
Πάνω από 2.000 άνθρωποι, συμμετέχουν στην άσκηση στην πόλη Κουόπιο, ενώ εκατοντάδες διανυκτερεύουν σε καταφύγια πολιτικής προστασίας
Η Φινλανδία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη άσκηση πολιτικής άμυνας με φόντο τις ρωσικές απειλές με συμμετοχή πολιτών 22
Πέδρο Σάντσεθ: Δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο ότι το Μαρόκο σχεδίασε τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα
«Ωστόσο, η μαροκινή χωροφυλακή επέτρεψε τις διελεύσεις για ένα διάστημα 10 ωρών στις 30 Ιουλίου. Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν αν αυτό οφειλόταν σε αδράνεια ή ανικανότητα ανάσχεσης της ροής», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Πέδρο Σάντσεθ