Κόσμος

Κορονοϊός – Συρία: Στο 100% οι ΜΕΘ στη Δαμασκό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας που διατίθενται αποκλειστικά σε ασθενείς με κορονοϊό στην Δαμασκό έφθασαν σε κορεσμό και το ποσοστό πληρότητας ανήλθε στο 100%, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας, είναι η πρώτη φορά που οι συριακές αρχές κάνουν μια τέτοια ανακοίνωση, παρότι πρόσφατα έκαναν λόγο για αύξηση των μολύνσεων και κάλεσαν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

“Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία ανήλθε στο 100% στη Δαμασκό”, ανακοινωσε ο διευθυντής του τμήματος εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Υγείας, Ταουφίκ Χασάμπα, όταν ρωτήθηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

“Ορισμένος αριθμός ασθενών που μολύνθηκαν από τον ιό και που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ διακομίστηκαν σε άλλες επαρχίες” διευκρινίζει ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας “μια απότομη αύξηση της τοπικής εξάπλωσης” του ιού.

Οι περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Δαμασκού –σχεδόν τα δύο τρίτα του εδάφους — έχουν επισήμως καταγράψει 16.776 κρούσματα κορονοιού, από τα οποία περισσότεροι από 1.000 θάνατοι.

Γιατροί και οργανώσεις του ΟΗΕ εκτιμούν ωστόσο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλός κυρίως λόγω του περιορισμένου αριθμού των τεστ.

Η Δαμασκός εντάχθηκε στην πρωτοβουλία Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου να αποκτήσουν το εμβόλιο.

Σε έναν πρώτο χρόνο, ο ΠΟΥ, η Unicef και η Συμμαχία του Εμβολίου (Gavi) έχουν στόχο να παράσχουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για την κάλυψη του 3% του πληθυσμού στις περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και σε αυτές της βορειοανατολικής Συρίας (υπό κουρδικό έλεγχο).

“Η πρώτη χορήγηση εμβολίων προβλέπεται έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2021 ή το προσεχές τρίμηνο το αργότερο”, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), σε έκθεση του ΠΟΥ.

Η έκθεση υπογραμμίζει “την ευθραυστότητα του συριακού συστήματος υγείας και την έλλειψη προσωπικού του, σε μια χώρα όπου ο πόλεμος κατέστρεψε και τις ιατρικές υποδομές.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ και η σύζυγός του ανακοίνωσαν στις 8 Μαρτίου ότι διαγνώστηκαν με Covid-19. Αλλά “είναι στην ανάρρωση”, ανακοίνωσε την Τετάρτη η προεδρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο στη Νότια Καρολίνα σκοτώνοντας 34χρονη λίγο μετά τον γάμο της - Βίντεο από την σύλληψη
Στο βίντεο φαίνεται με χειροπέδες να κλαίει και να ζητά από τους αστυνομικούς να καλέσει τον πατέρα της - «Κανείς δεν έχει αποδείξεις για οτιδήποτε έκανα» ακούγεται να λέει με θράσος
H 27χρονη που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα
CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ ψάχνει διέξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν – «Περιορισμένες οι επιλογές των ΗΠΑ»
Ποια η στάση του Νταν Κέιν - Αυξάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη του πολέμου και την μείωση των αποθεμάτων σε βασικά πυρομαχικά
Νταν Κέιν 5