Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊος: Τέλος από τις 23 Νοεμβρίου οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων στο Ελσίνκι

Κορονοϊος: Τέλος από τις 23 Νοεμβρίου οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων στο Ελσίνκι

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων θα απαγορευθούν στην περιοχή της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, του Ελσίνκι, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αν και ο μέσος όρος 14 ημερών για τις μολύνσεις από κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους στη Φινλανδία παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, 58, οι αρχές δημόσιας υγείας ανέφεραν πως ο δείκτης είναι σχεδόν διπλάσιος στην περιοχή της πρωτεύουσας και άρα οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι.

“Ο ανώτατος αριθμός ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα περιοριστεί σε 20 στην περιοχή της πρωτεύουσας αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες”, δήλωσε ο δήμαρχος του Ελσίνκι Γιαν Βαπααβουόρι.

Τους τελευταίους μήνες, οι Φινλανδοί μπορούσαν να απολαύσουν σχετικές ελευθερίες σε σύγκριση με πολλούς άλλους Ευρωπαίους που βρίσκονται υπό καθεστώς λοκντάουν, όπως το να πηγαίνουν σε συναυλίες και στο θέατρο, οι οποίες τώρα θα απαγορευθούν για τρεις εβδομάδες.

Χθες, Πέμπτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει και απαιτούν από όσους έρχονται από τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για COVID-19 κατά την άφιξή τους και να αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες ή να υποβάλλονται σε τεστ για δεύτερη φορά.

Στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι αίθουσες κολύμβησης, τα γυμναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις αθλημάτων θα παραμείνουν ανοικτά με τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης, αλλά οι ομάδες ενηλίκων και τα αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή θα διακοπούν, δήλωσε ο Βαπααβουόρι.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τους νέους περιορισμούς προληπτικούς αλλά αναγκαίους λόγω του υψηλού κινδύνου ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης αν δεν αναληφθεί δράση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις