Κόσμος

Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα στην Δανία – Καταργήθηκε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Δανία «πετάει» τις μάσκες, καθώς οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση θεωρούν ότι η διασπορά του κορονοϊού μπορεί πλέον να ελεγχθεί. Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε σήμερα την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιείται μάσκα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το μοναδικό μέρος όπου απαιτείτο ακόμη, ως συνέπεια των χαλαρώσεων των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

«Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση (…) όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, και επιστρέφουμε σε μια πιο κανονική καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πούμε αντίο στις μάσκες στα λεωφορεία, στα τρένα και στο μετρό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι Ένγκελμπρεχτ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Η υποχρέωση, που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020, θα καταργηθεί από αύριο Σάββατο, 14 Αυγούστου. Αρχικά, το μέτρο προβλεπόταν να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας των 5,8 εκατ. κατοίκων, που καταγράφει περίπου χίλιες νέες μολύνσεις την ημέρα, χαλάρωσαν τις συστάσεις κοινωνικής απόστασης, λόγω της σημαντικής εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 60% του πληθυσμού).

«Έχουμε τώρα έναν καλό έλεγχο της μόλυνσης σε όλη την κοινωνία, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν αποδεχθεί την προσφορά εμβολιασμού. Κατά συνέπεια, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις προληπτικές συστάσεις με τρόπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική καθημερινότητα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της πρόληψης», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, Χελένε Μπλίστεντ Προμπστ.

Η χρήση της μάσκας παραμένει ωστόσο σε ισχύ στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια της χώρας, όπου εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες αεροπορικών μεταφορών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι