Κόσμος

Κορονοϊός: Το ινδικό εμβόλιο μάλλον αντιμετωπίζει τη βρετανική μετάλλαξη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα εμβόλιο το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η ινδική εταιρία Bharat Biotech και ένα κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο είναι πιθανόν να είναι αποτελεσματικό κατά του βρετανικού στελέχους του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη με 26 συμμετέχοντες, έγινε σήμερα γνωστό.

Τα ευρήματα για το COVAXIN, το οποίο χρησιμοποιείται στην Ινδία αφού έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις αρχές του μήνα, δημοσιεύθηκαν εδώ https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.01.26.426986v1.full.pdf, στον ιστότοπο bioRxiv όπου αναρτώνται έρευνες που δεν έχουν λάβει ακόμη επιβεβαίωση από ειδικούς.

“Ορός αίματος από τους λήπτες του εμβολίου μπόρεσε να αδρανοποιήσει τα βρετανικά στελέχη εξουδετερώνοντας την αβεβαιότητα για ενδεχόμενη διαφυγή”, έγραψαν επιστήμονες από την εταιρία και τον εταίρο της, το κρατικό Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (Indian Council of Medical Research).

“Δεν είναι πιθανόν το στέλεχος 501Y να είναι ικανό να μειώσει τα ενδεχόμενα οφέλη του εν λόγω εμβολίου.”

Τι δείχνουν οι έρευνες για το εμβόλιο της Pfizer

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ Pfizer και τη γερμανική BioNTech είναι επίσης πιθανό να προστατεύει από το πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορονοϊού που έχει τώρα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, με 150 περιπτώσεις να καταγράφονται στην Ινδία.

Αν και ενέκρινε το COVAXIN χωρίς οποιαδήποτε δεδομένα αποτελεσματικότητας από μια εν εξελίξει δοκιμή τελευταίου σταδίου, η ρυθμιστική αρχή της Ινδίας διαφήμισε την ικανότητά του να δρα εναντίον ολόκληρου του ιού και όχι μόνο της “πρωτεΐνης-ακίδας” του, καθιστώντας το ενδεχομένως πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση εμφάνισης νέων στελεχών.

Η Ινδία έχει ήδη διευρύνει τη χρήση του εμβολίου στο πρόγραμμά της μαζικών εμβολιασμών που ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου και έχει καλύψει μέχρι τώρα περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι νοσηλευτές και οι γιατροί.

click4more: Ο Μπιλ Γκέιτς ενημερώνει ότι… δεν έχει βάλει τσιπάκι στα εμβόλια – «Πως γίνεται να τα πιστεύουν αυτά;»

Η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο, που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει δώσει επίσης άδεια για επείγουσα χρήση στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα 12.689 νέες μολύνσεις με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 10,69 εκατομμύρια. Καταγράφηκαν 137 νέοι θάνατοι, φθάνοντας τους 153.724 συνολικά.

Η Bharat Biotech έχει αιτηθεί άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιό της στις Φιλιππίνες και βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τη Βραζιλία για την πώληση εμβολίων στη χώρα αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ