Κόσμος

Κορονοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά τον εμβολιασμό ευάλωτων παιδιών 5 έως 11 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παιδιά ηλικιών 5 έως 11 ετών που κινδυνεύουν με σοβαρές επιπλοκές από κορονοϊό θα μπορούν να εμβολιαστούν από την 1η Αυγούστου στο Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (28/7) αξιωματούχοι υγείας του εβραϊκού κράτους.

Σε ένα έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» σε ταμεία ασφάλισης υγείας για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών που «διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου ως αποτέλεσμα «λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

«Πρόκειται για ειδική άδεια και κάθε εμβολιασμός θα μελετάται κατά περίπτωση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αυτή η άδεια αρχίζει να ισχύει την 1η Αυγούστου», πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός (όλων) των παιδιών ηλικιών 5 έως 11 ετών δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε το υπουργείο, τονίζοντας ότι η χορήγηση εμβολίων κατά της νόσου προορίζεται για τα πιο ευάλωτα παιδιά.

Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου, σε παιδιά με σοβαρή χρόνια πνευμονοπάθεια, σοβαρή ανοσοκαταστολή, νευροαναπτυξιακές διαταραχές, δρεπανοκυτταρική αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση και σοβαρής μορφής παχυσαρκία μπορεί να χορηγηθεί δόση 0,1 ml του εμβολίου Pfizer, ποσότητα τρεις φορές μικρότερη από μια τυπική δόση.

Περίπου το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως χάρη σε μια μαζική εκστρατεία που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου μετά από μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer.

Ο τελευταίος παρέδωσε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στο εβραϊκό κράτος με αντάλλαγμα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις του εμβολιασμού σε αυτή τη χώρα των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων των οποίων οι ψηφιοποιημένες ιατρικές βάσεις δεδομένων επιτρέπουν γρήγορες μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Στις αρχές Ιουνίου, οι αρχές επέκτειναν τον εμβολιασμό σε νέους ηλικιών 12 έως 16 ετών.

Αντιμέτωπη με μια άνοδο του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, το εβραϊκό κράτος ανακοίνωσε την Πέμπτη μια μερική επιστροφή στη χρήση του υγειονομικού πάσου.

Μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή με αρνητικό τεστ PCR μικρότερο από 72 ώρες, θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε μέρη που με πάνω από 100 άτομα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ