Κόσμος

Κορονοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά τον εμβολιασμό ευάλωτων παιδιών 5 έως 11 ετών

Παιδιά ηλικιών 5 έως 11 ετών που κινδυνεύουν με σοβαρές επιπλοκές από κορονοϊό θα μπορούν να εμβολιαστούν από την 1η Αυγούστου στο Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (28/7) αξιωματούχοι υγείας του εβραϊκού κράτους.

Σε ένα έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» σε ταμεία ασφάλισης υγείας για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών που «διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου ως αποτέλεσμα «λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

«Πρόκειται για ειδική άδεια και κάθε εμβολιασμός θα μελετάται κατά περίπτωση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αυτή η άδεια αρχίζει να ισχύει την 1η Αυγούστου», πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός (όλων) των παιδιών ηλικιών 5 έως 11 ετών δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε το υπουργείο, τονίζοντας ότι η χορήγηση εμβολίων κατά της νόσου προορίζεται για τα πιο ευάλωτα παιδιά.

Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου, σε παιδιά με σοβαρή χρόνια πνευμονοπάθεια, σοβαρή ανοσοκαταστολή, νευροαναπτυξιακές διαταραχές, δρεπανοκυτταρική αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση και σοβαρής μορφής παχυσαρκία μπορεί να χορηγηθεί δόση 0,1 ml του εμβολίου Pfizer, ποσότητα τρεις φορές μικρότερη από μια τυπική δόση.

Περίπου το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως χάρη σε μια μαζική εκστρατεία που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου μετά από μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer.

Ο τελευταίος παρέδωσε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στο εβραϊκό κράτος με αντάλλαγμα δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις του εμβολιασμού σε αυτή τη χώρα των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων των οποίων οι ψηφιοποιημένες ιατρικές βάσεις δεδομένων επιτρέπουν γρήγορες μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Στις αρχές Ιουνίου, οι αρχές επέκτειναν τον εμβολιασμό σε νέους ηλικιών 12 έως 16 ετών.

Αντιμέτωπη με μια άνοδο του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, το εβραϊκό κράτος ανακοίνωσε την Πέμπτη μια μερική επιστροφή στη χρήση του υγειονομικού πάσου.

Μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή με αρνητικό τεστ PCR μικρότερο από 72 ώρες, θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε μέρη που με πάνω από 100 άτομα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1