Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 40 ετών στην Ισπανία

Ινδία Καναδάς Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η κυβέρνηση στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διευρύνει σταδιακά την πρόσβαση σε μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στους άνω των 40 ετών, προκειμένου να αυξηθεί η προστασία τους απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας.

Η Επιτροπή δημόσιας υγείας “ενέκρινε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης” για τους ανθρώπους αυτούς, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας χωρίς να διευκρινίζει πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού για εμβόλιο.

“Αυτό θα γίνει σταδιακά”, με στόχο κατ΄αρχάς τους άνω των 50 ετών, εξηγεί το υπουργείο, και μόνο όσοι έλαβαν τη δεύτερη δόση πριν από περισσότερους από έξι μήνες θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Μέχρι τώρα, η Ισπανία χορηγούσε τρίτη δόση σε ανθρώπους άνω των 60 ετών καθώς και σε επαγγελματίες της υγείας ή σε ανοσοκατεσταλμένους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης επισπεύσθηκε τις τελευταίες ημέρες στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών που είναι αντιμέτωπες με μια ισχυρή αναζωπύρωση των μολύνσεων COVID-19 η οποία συνδέεται κυρίως με την αύξηση της παραλλαγής Όμικρον.

Οι κανόνες χορήγησης της αναμνηστικής δόσης διαφέρουν ωστόσο από χώρα σε χώρα. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η αναμνηστική δόση είναι διαθέσιμη στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις