Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τυχαία τεστ σε ασθενείς με γρίπη στην Βρετανία

Κορονοϊός: Τυχαία τεστ σε ασθενείς με γρίπη στην Βρετανία

Ο κορονοιός έχει σημάνει συναγερμό και στη Βρετανία που αρχίζει να λαμβάνει μα σειρά από μέτρα.

Η Βρετανία συγκεκριμένα ξεκίνησε τυχαίους ιατρικούς ελέγχους για προσβολή από τον κορονοιό σε ασθενείς της γρίπης ώστε να υπάρχει σε λειτουργία ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση που η διάδοση της επιδημίας θα αυξηθεί στην χώρα.

«Ενισχύουμε τα μέτρα επιφυλακής εξαιτίας της εμφανούς εξάπλωσης του ιού σε χώρες εκτός της ηπειρωτικής Κίνας», δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Πολ Κόσφορντ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Βρετανία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 13 κρούσματα του Covid-19 . Το ξέσπασμα της επιδημίας επιδεινώθηκε στην βόρεια Ιταλία και διαδόθηκε στην Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Κροατία και Γαλλία μέσω ατόμων που είχαν πρόσφατα επισκεφθεί την βόρεια Ιταλία

Στην Βρετανία, οι τυχαίοι ιατρικοί έλεγχοι για τον ιό θα διεξάγονται σε 11 νοσοκομεία και 100 ιατρικά κέντρα σε ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης, δηλαδή βήχα, δύσπνοια και πυρετό.

«Τα τεστ αυτά θα μας πληροφορήσουν εάν υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης ευρύτερης από αυτό που νομίζουμε. Δεν πιστεύουμε ότι αυτήν την στιγμή υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις», πρόσθεσε ο βρετανός αξιωματούχος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις