Κόσμος

Κορονοϊός: Βίντεο σοκ με νεκρό ασθενή στην τουαλέτα νοσοκομείου στη Νάπολη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης βρίσκεται η Νάπολη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να δηλώνει έτοιμος να ζητήσει τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού.

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα τη Νάπολη, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, έχει ζητήσει από την ιταλική κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, ειδικά στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο Κόντε, όμως, απάντησε ότι, στη φάση αυτή, η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη.

νοσοκομείο νοσοκομείο Νάπολι νοσοκομείο νοσοκομείο Νάπολι

Στο μεταξύ σοκ έχει προκληθεί από την είδηση ότι ασθενής με κορονοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Καρνταρέλι στη Νάπολη, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτιρίου.

https://youtu.be/2ajSgYkr6Lo

Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε προσωρινά σε ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές στη Νάπολη και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Εκτός από την βοήθεια του στρατού η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή απομόνωση ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της covid 19.

Η Νάπολη και τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά.

Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν, όπως τους ήταν δυνατόν, τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ