Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βραζιλία: Η εκστρατεία εμβολιασμού μειώνει τα κρούσματα

Κορονοϊός – Βραζιλία: Η εκστρατεία εμβολιασμού μειώνει τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας στη Βραζιλία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 217 ασθενείς με κορονοϊό και επιβεβαιώθηκαν 8.833 κρούσματα.

Νούμερα αισθητά χαμηλότερα καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού μειώνει τη μετάδοση και τους θανάτους σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τις πρώτες εβδομάδες εμφάνισης της πανδημίας στη Βραζιλία τον Απρίλιο του 2020.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το 70% του επιλέξιμου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 90% έχει λάβει μια πρώτη δόση. Χθες Σάββατο, το υπουργείο ξεκίνησε μια εκστρατεία για να προσεγγίσει 21 εκατομμύρια Βραζιλιάνους που δεν έχουν προσέλθει να λάβουν τη δεύτερη τους δόση εμβολίου.

Με 612.587 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 22.012.150 · η Βραζιλία παραμένει τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τον αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα δεδομένα των κυβερνήσεων.

Xάρη στην πρόοδο της πορείας εμβολιασμού του πληθυσμού – που ξεκίνησε αρχικά με πολύ αργούς ρυθμούς – η υγειονομική κρίση στη χώρα αποκλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που διαπιστώνονται ανά 24ωρο τις τελευταίες 14 ημέρες υποχώρησε στους 228, ο χαμηλότερος από τις 26 Απριλίου 2020, ενάμιση μήνα μετά τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από Covid-19 στη Βραζιλία.

Αυτό συγκρίνεται με τους σχεδόν 3.000 θανάτους ανά 24ωρο στη χώρα, όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωση, τον περασμένο Απρίλιο 2021.

Το Ρίο ντε Ζανέιρο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, η οποία επλήγη σφοδρά από την πανδημία, δεν είχε ούτε ένα νέο κρούσμα ατόμου με Covid-19 που νοσηλεύτηκε σε δημόσια νοσοκομεία χθες Σάββατο, ανακοίνωσε η υγειονομική αρχή της πόλης. Πρόσθεσε ότι το 76,5% του επιλέξιμου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. «Η επιστήμη νικά στην πόλη του Ρίο ντε Ζανέιρο», ανέφερε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις