Κόσμος

Κορονοϊός – Βρετανία: Κατάργηση των πιστοποιητικών εξετάζει η κυβέρνηση

Έτοιμοι να καταργήσουν τα πιστοποιητικά κορονοϊού φέρονται πως είναι στη Βρετανία, καθώς το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει να υποχωρεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαχίντ Τζαβίντ, ο οποίος τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός για την πορεία της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, τα – αμφιλεγόμενα – πιστοποιητικά κορονοϊού ενδεχομένως να καταργηθούν στη Βρετανία και τα μέτρα που θα παραμείνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Μάλιστα, ο Σαχίντ Τζαβίντ, μιλώντας προς τους βουλευτές, είπε ότι συμμερίζεται την ταλαιπωρία που νιώθουν ότι τους προκαλούν τα πιστοποιητικά στην καθημερινή τους ζωή ενώ παράλληλα, οι υπουργοί είναι θετικοί στο να μειωθεί το ποσοστό της τηλεργασίας.

Η DailyMail αναφέρει ακόμη, επικαλούμενη δημοσίευμα των Times, πως ο Τζαβίντ δήλωσε ικανοποίηση από τα ενθαρρυντικά σημάδια της πορείας της πανδημίας, όμως προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό «σημαντική πίεση».

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες οχτώ ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού Βρετανία μειώνονται σταδιακά με τα θετικά τεστ χθες Πέμπτη (13.1.2022) να ανέρχονται σε 109.000 ενώ παράλληλα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως 100 βουλευτές των Τόρις καταψήφισαν τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εισήγαγε ο Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο μήνα ενώ την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως τα πιστοποιητικά θα επανέλθουν μόνο σε περίπτωση που υπάρχει νέα εκτόξευση των κρουσμάτων.

Τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα συζητηθούν μεταξύ των βουλευτών της Βρετανίας στις 26 Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια