Κόσμος

Κορονοϊός – Βρετανία: Με αρνητικό τεστ όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό πριν την αναχώρησή τους.

Στόχος είναι να αναχαιτιστεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με την κυβέρνηση στη Βρετανία, κάτι που προκάλεσε την οργή του ταξιδιωτικού κλάδου.

Από την Τρίτη στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος) “όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω και επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ (αντιγόνου ή PCR)” στο οποίο θα έχουν υποβληθεί το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους “προκειμένου να επιβραδυνθεί η εισαγωγή της νέας παραλλαγής”, διευκρίνισε η κυβέρνηση της Βρετανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία όφειλαν ήδη να κάνουν τεστ PCR το αργότερο δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τίθενται σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η νέα αυτή υποχρέωση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τη βιομηχανία ταξιδίων, η οποία είχε μόλις αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας της COVID-19.

Ο διευθυντής της επιχειρηματικής ένωσης ταξιδίων Business Travel Association Κλάιβ Ράτεν την χαρακτήρισε βαρύ πλήγμα για τον τομέα ενώ ο Τιμ Άλντερσλεϊντ της ένωσης αεροπορικών εταιρειών Airlines UK έκρινε το μέτρο αυτό “πρόωρο” εν τη απουσία όλων των κλινικών δεδομένων για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού Όμικρον.

“Γνωρίζω ότι είναι ένα βάρος για τη βιομηχανία ταξιδίων, αλλά έχουμε κάνει τεράστιες προόδους σε αυτήν τη χώρα”, με σχεδόν το 81% των άνω των 12 ετών να έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και αναμνηστική δόση να έχει χορηγηθεί στο 34% του πληθυσμού στον οποίο προτείνεται, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ σήμερα σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News.

“Οφείλουμε να λάβουμε στοχευμένα μέτρα για να εμποδίσουμε τη νέα αυτή παραλλαγή να εγκατασταθεί στη χώρα και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα”, σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση της Όμικρον, η Βρετανία, η οποία με συνολικά περισσότερους από 145.500 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία βρίσκεται μεταξύ των χωρών της Ευρώπης που θρηνούν τα περισσότερα θύματα, επιτάχυνε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της με την ενισχυτική δόση και επανεισήγαγε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς και τα καταστήματα.

Από αύριο, Δευτέρα, στις 04:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος), η Νιγηρία θα προστεθεί επίσης στον κόκκινο κατάλογο με τις χώρες από τις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια στη Βρετανία, με εξαίρεση τους πολίτες και τους κατοίκους της, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται προς το παρόν 10 αφρικανικές χώρες.

Η Βρετανία έχει εντοπίσει μέχρι σήμερα 160 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. “Επί του παρόντος, η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων παρουσιάζει σαφή σχέση με ταξίδια από την Νότια Αφρική και τη Νιγηρία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας αξιολόγησης που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, καταλήγει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία με τον Ντίμη Μαυρόπουλο στην Κύπρο: «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει»
Το σκάφος του 76χρονου διαλύθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο - Η σύντροφός του νοσηλεύεται με κατάγματα, εξιτήριο για την κόρη του
Ντίμης Μαυρόπουλος: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία – «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει» 7
Γραπτό μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στις χώρες του Κόλπου: «Αναγνωρίστε τον αληθινό εχθρό, να είμαστε ενωμένοι οι μουσουλμάνοι»
Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, που διαδέχθηκε τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά την 28η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πυροβολισμοί σε rave party στην Ελβετία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 03.00 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του «Aarauer Rave», ετήσιου techno πάρτι με την συμμετοχή 3.500 ατόμων στο ιπποδρόμιο του Ααράου - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται – Ηχητικό ντοκουμέντο
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που «έσβησε» στα συντρίμμια του σκάφους του στο Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο
Διαλύθηκε το σκάφος του στα βράχια - Η σύντροφος και η κόρη του πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα - Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Ντίμης Μαυρόπουλος
7